Μαγική βραδιά Ennio Morricone στο αρχαίο θέατρο

12:13 14/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια μοναδική και αξέχαστη βραδιά έζησαν οι φίλοι του Ennio Morricone που βρέθηκαν στο Β΄ αρχαίο θέατρο Λάρισας και παρακολούθησαν την προβολή της συναυλίας του Ιταλού μουσικοσυνθέτη με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας στο Κρεμλίνο το 2012.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, του Ιταλικού Ινστιτούτου και της ευγενικής χορηγίας

της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

?

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κα. Σταυρούλα Σδρόλια επεσήμανε ότι « η εκδήλωση γίνεται σε έναν ιστορικό χώρο με πολιτιστική και συναισθηματική αξία. Σύμφωνα με τους ιστορικούς και τους ερευνητές στο Β΄ αρχαίο θέατρο Λάρισας δινότανε εκείνη την εποχή μουσικές και θεατρικές παραστάσεις».

?

«Ο Ennio Morricone είναι από τους σπουδαιότερους μουσικοσυνθέτες και σήμερα είναι ανάμεσα μας και η Λάρισα είναι η μοναδική πόλη που τον τιμά», επεσήμανε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone κ. Κώστας Παπακώστας .

Στην προβολή της συναυλίας βρέθηκε και ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας ο οποίος έχει αναλάβει την συνάντηση με τον Ιταλό μουσικοσυνθέτη και την βράβευση του από τον μοναδικό σύλλογο στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο με τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

?

Κατά της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με την προετοιμασία και τεχνικές που χρησιμοποίησαν οι Λαρισαίοι καλλιτέχνες για την προσωπογραφία του σε πολυκατοικία στην οδό Μανωλάκη.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα