Γρεβενά: Νέα επιτροπή για την καυσοξύλευση

10:46 14/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη σύσταση διευρυμένης επιτροπής, η οποία θα επιδιώξει να δοθεί πολιτική λύση στο θέμα του τρόπου ξύλευσης για τις ατομικές ανάγκες θέρμανσης των κατοίκων των χωριών, αποφάσισε χθες (12/9/2018) ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Γρεβενών, στην έκτακτή του συνεδρίαση.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, με προτροπή των οποίων συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο, δεν είναι υποχρεωμένοι να είναι αυτοί οι υπεύθυνοι της καυσοξύλευσης, ούτε να αντικαταστήσουν το δασαρχείο και τους δασολόγους.

«Η

λύση που δινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολιτική και το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δασταμάνης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, τόσο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χρήστος Βάϊος όσο και η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Παναγιώτα Ντάγκα.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής των 42 προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων επισήμαναν ότι αυτό που ζητάει να εφαρμοστεί φέτος το Δασαρχείο Γρεβενών είναι αδύνατο να γίνει, λόγω περιορισμένου χρόνου.

Αντίθετοι είναι και από την πλευρά τους οι κάτοικοι των χωριών των Γρεβενών, οι οποίοι αφού επισημαίνουν ότι δεν επαρκούν οι έξι τόνοι που δίνει το Δασαρχείο, τονίζουν ότι αδυνατούν να πληρώσουν και τα ξύλα, τα οποία έκοβαν οι ίδιο δωρεάν όλα αυτά τα χρόνια.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα