Λυπάται ο Τραμπ που ο Αφγανός ύποπτος «θα έχει δικηγόρο και περίθαλψη»

14:51 20/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Θλιβερή κατάσταση» χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ το γεγονός ότι ο 28χρονος Αφγανός που συνελήφθη ως ύποπτος για τις βόμβες σε Ν.Υόρκη και Ν.Τζέρσεϊ θα έχει περίθαλψη, αλλά και νομική εκπροσώπηση. Όποια κι αν είναι η ποινή που θα επιβληθεί στον Άχμαντ Χαν Ραχάμι θα είναι επιεικής, πρόσθεσε ο υποψήφιος των Ρεπουμλικανών και επανερχόμενος στις αμφιλεγόμενες προτάσεις τους κατά του «καρκίνου της μετανάστευσης», ζήτησε άμεση εξίσωση μεταξύ της εθνικής άμυνας και της αστυνόμευσης των

ανθρώπων από τον μουσουλμανικό κόσμο.

Το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του 28χρονου Αφγανού, κατέληξε στη σύλληψη αλλά και στον τραυματισμό του και μάλιστα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Η υπόθεση αναζωπύρωσε τις προεκλογικές αψιμαχίες Τραμπ -Κλίντον ενόψει της τηλεμαχίας της ερχόμενης Δευτέρας στο Πανεπιστήμιο Hofstra στο Long Island, με την υποψήφια των Δημοκρατικών να αποκαλεί τον αντίπαλο της «λοχία που στρατολογεί τρομοκράτες».

Είχε προηγηθεί σφοδρή επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ κατά των χειρισμών Ομπάμα και Κλίντον στο θέμα της μετανάστευσης και του πολέμου στο Ιράκ.

Οι δύο υποψήφιοι έδωσαν το παρόν στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και μάλιστα συζήτησαν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ αλλά και θέματα εξωτερικής πολιτικής με ξένους ηγέτες που βρίσκονται στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Σχετική είδηση:Ν. Υόρκη: Συνελήφθη ο ύποπτος των βομβιστικών επιθέσεων

ΠΗΓΗ:New York Times,CBS

Keywords
Τυχαία Θέματα