Κέρκυρα: Προσυνεδριακός διάλογος στο ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοίνωση για νοσοκομείο

14:38 20/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο των ανοιχτών πολιτικών συγκεντρώσεων που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, με την παρουσία μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, των δύο βουλευτών του Νομού, στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και με τη συμμετοχή μελών και φίλων του κόμματος, καθώς και ενδιαφερόμενων πολιτών. Επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ

είναι οι προβληματισμοί, οι τοποθετήσεις και οι προτάσεις που θα κατατεθούν συνολικά να ληφθούν υπόψη προκειμένου να συσταθεί η νέα πολιτική πλατφόρμα που θα περιλαμβάνεται στη στρατηγική του κόμματος για την έξοδο της χώρας από την κρίση με την κοινωνία όρθια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Με ανακοίνωση της η επιτροπή υγείας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι από το 1989 έως σήμερα στηρίζαμε, στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και όλες τις διοικήσεις του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, ανεξάρτητα αν συμφωνούσαμε με την πολιτική τους, ασκώντας γόνιμη κριτική, με παραινέσεις και παρεμβάσεις, επιδιώκοντας τη θετική εξέλιξη του συστήματος υγείας προς όφελος των πολιτών.
Μετά λύπης μας, παρατηρούμε ότι, από την ημέρα που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση της χώρας, παραλαμβάνοντας ένα μισοδυαλυμένο σύστημα υγείας, βρίσκονται διάφοροι όψιμοι σωτήρες που οι ίδιοι αποτελούν μέρος του προβλήματος, οι οποίοι, λασπολογώντας, δυναμιτίζουν με δήθεν καταγγελτικό λόγο την προσπάθεια της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, της 6ης Υ.ΠΕ. και της σημερινής διοίκησης του Νοσοκομείου, χαρακτηρίζοντας τον διοικητή και τη διευθύντρια ιατρικής υπηρεσίας ως “τα δικά μας παιδιά”.
Διευκρινίζουμε ότι κανείς από τους δύο δεν είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο παρελθόν οι θέσεις αυτές καλύπτονταν μόνο από κομματικά στελέχη. Φαίνεται ότι αυτό τους χαλάει τη συνταγή και γι’ αυτό διαμαρτύρονται.
Η Επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας στηρίζει τις θετικές προσπάθειες της διοίκησης του Γ.Ν.Κ. για τη βελτίωση των παροχών υγείας στον Νομό. Καλούμε όλους όσοι νοιάζονται πραγματικά, να συμπορευτούν με την προσπάθεια εξυγίανσης του συστήματος και να απαιτήσουμε μαζί την καλύτερη δυνατή στελέχωση τού -παραμελημένου από έλλειψη προσωπικού- Νοσοκομείου της Κέρκυρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα