Λινγκουίνι με γαρίδες, φινόκιο και κολοκύθι

13:43 30/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι μια συνταγή που έχει τα αρώματα της ελληνικής θάλασσας και του καλοκαιρινού κήπου στο χωριό. Ο chef Κώστας Κωβαίος φτιάχνει υπέροχο λινγκουίνι με γαρίδες, φινόκιο και κολοκύθι.

Υλικά500 γραμμ. λινγκουίνι20 γαρίδες καθαρισμένες1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές λωρίδες1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη1 σφηνάκι ούζο100 ml ζωμό λαχανικών6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδοΆνηθος ψιλοκομμένοςΑλάτιΦρεσκοτριμμένο πιπέριΛίγη κρέμα γάλακτος (50 ml ) -προαιρετικάΕκτέλεσηΒράζουμε
τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες τους, προσέχοντας να κρατάνε λίγο. Κρυώνουμε και σουρώνουμε τα ζυμαρικά και λαδώνουμε ελαφρώς.Σε μια ανοικτή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες, το τσίλι και το φρέσκο κρεμμυδάκι ελαφρώς για περίπου 2-3 λεπτά.Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε για 1 λεπτό ακόμα.Προσθέτουμε τον ζωμό, το φινόκιο και το κολοκυθάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά.Προσθέτουμε τα λινγκουίνι στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι ανακατεύουμε ελαφρά.Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε τον άνηθο κι αν θέλουμε λίγη κρέμα γάλακτος.Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε άμεσα.

* Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι chef de cuisine στο ξενοδοχείο London στη Γλυφάδα και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS). Έχει επίσης εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Ο chef Κώστας Κωβαίος φτιάχνει υπέροχο λινγκουίνι με γαρίδες, φινόκιο και κολοκύθι
Keywords
Τυχαία Θέματα