Λέσβος: Αγανακτισμένοι οι γονείς στο Μεγαλοχώρι για καθυστέρηση στις εργασίες στο σχολείο τους

09:53 3/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αγανακτισμένοι οι γονείς στο Μεγαλοχώρι αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες τοποθέτησης των προκάτ σχολικών αιθουσών και ήδη μπήκαμε στον Οκτώβρη και στην 4η εβδομάδα που τα παιδιά τους δεν πηγαίνουν στο σχολείο.

«Εδώ και δύο εβδομάδες δεν έχει γίνει καμία εργασία, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Δημήτρης Μουτζούρης. Ο σύλλογος γονέων έβαλε προσωπική εργασία και προσπάθεια να βοηθήσει όπου μπορούσε για να μπουν μια ώρα αρχύτερα οι αίθουσες για να ξεκινήσει το σχολειό

και για τα παιδιά μας αλλά από τις 14 του Σεπτέμβρη δεν έχει γίνει καμία εργασία στο σχολείο. Ο εργολάβος μου είχε υποσχεθεί ότι σήμερα θα ξεκινούσαν και πάλι οι εργασίες για να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση και σύνδεση των αιθουσών αλλά και πάλι δεν ήρθε κανείς».

Ο σύλλογος γονέων έχει πάρει απόφαση να μη στείλει τα 24 παιδιά δημοτικού και νηπιαγωγείου , στο 3ο δημοτικό σχολείο Πλωμαρίου μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίας. «Το Πλωμάρι είναι 20 χιλιόμετρα μακριά, δε μπορούμε να εμπιστευθούμε τόσο δρόμο μικρά παιδιά μέσα στο λεωφορείο, θα πάνε σχολείο όταν ξεκινήσει να λειτουργεί στο Μεγαλοχώρι, γι αυτό και είχαμε ζητήσει παράταση του σχολικού έτους όπως έγινε με το σχολείο της Βρίσας αλλά δεν το ενέκριναν».

Tέλος της εβδομάδας θα είναι έτοιμο το σχολείο στον Πολιχνίτο. Οι 9 σχολικές αίθουσες και 4 τουαλέτες τοποθετούνται στον αύλειο χώρο του γυμνασίου λυκείου Πολιχνίτου και σύμφωνα με τον εργολάβο θα παραδοθούν την Παρασκευή, και την Δευτέρα θα μπορούν οι μαθητές να ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματά τους.

Στο Πλωμάρι τοποθετήθηκαν οι προκάτα αίθουσες και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν οι γονείς οι τελευταίες εργασίες θα γίνουν αύτη την εβδομάδα προκειμένου από τις 9 του Οκτώβρη το σχολείο να λειτουργεί.

«Αρχές της επόμενης εβδομάδας θα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο αντιδήμαρχος έργων Κώστας Κατσαρός . Όσον αφορά το σχολείο του Μεγαλοχωρίου , όπως είπε ο κύριος Κατσαρός λόγω του ότι δε χωρούσανε οι μεγάλες προκάτα αίθουσες , μεταφέρθηκαν αίθουσες 3χ6 από τις οποίες έλλειπε η μία πλευρά-πάνελ οι οποίες παραγγέλθηκαν στο εργοστάσιο της Λάρισας και αύριο θα βρίσκοπνται στο νησί, οπότε άμεσα θα μεταφερθούν στο χωριό για την τοποθέτησή τους».

οι αίθουσες στο σχολείο Μεγαλοχωρίου

foto : Θεολόγος Πατερέλλης

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Keywords
Τυχαία Θέματα