Υπογραφή απόφασης για τον οδικό άξονα «Ηράκλειο – Βιάννο»

07:36 3/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με απόφαση που υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, εντάσσεται στο Ε.Π. Κρήτη 2014-2020 το έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΩΝ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΒΙΑΝΝΟΣ, ΤΜΗΜΑ ΑΛΑΓΝΙ – ΜΑΡΘΑ, Α/Κ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ» με προϋπολογισμό 13.580.000 ευρώ. Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση του Ανισόπεδου Κόμβου Αρκαλοχωρίου

και την ολοκλήρωση της αρτηρίας Αλάγνι – Μάρθα του οδικού άξονα Ηράκλειο – Βιάννος που μαζί με τον κόμβο Κουνάβων, που επίσης έχει ενταχθεί στο Ε.Π. Κρήτη 2014-2020, ολοκληρώνεται ο κάθετος άξονας Ηράκλειο-Βιάννος που γίνεται πλέον ένας ασφαλής οδικός άξονας για τους οδηγούς και ενώνει το Βορρά με το Νότο του Ηρακλείου.

Ο κ. Αρναουτάκης σε δήλωσή του ανέφερε ότι θα κατασκευαστεί ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος (Ηράκλειο-Βιάννος) που θα πληροί τις προδιαγραφές που ορίζει η οδική ασφάλεια για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, και θα συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα έργα οδοποιίας που ξεκινούν το επόμενο διάστημα σε όλο το νησί και έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση του επαρχιακού οδικού δικτύου-παρεμβάσεις 450 επικίνδυνα σημεία με προϋπολογισμό 35 εκ. ευρώ.

Ο Δήμαρχος Μινώα Ζαχαρίας Καλογεράκης κατά την υπογραφή της σημερινής απόφασης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την προώθηση του έργου το οποίο όπως είπε, αποτελεί αίτημα χρόνων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και που θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα