Οι Γάλλοι προτιμούν Κρήτη

09:32 3/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ιδιαιτέρως αισιόδοξα και για τη νέα τουριστική σεζόν στην Κρήτη, είναι τα μηνύματα από τη Γαλλική αγορά, όπως καταγράφηκαν στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση του Παρισιού στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης.

Οι Γάλλοι τουρίστες ανέβηκαν φέτος στην τρίτη θέση των αφίξεων στα αεροδρόμια της Κρήτης,

ενώ εκτιμάται ότι και το 2018 θα υπάρξει διψήφια αύξηση του ποσοστού των επισκεπτών, από την συγκεκριμένη ευρωπαϊκή χώρα.
Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Δημήτρης Μιχελογιάννης, και ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού, Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο οποίος δήλωσε: «Η Γαλλική αγορά για άλλη μια φορά δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κρήτη, επιβεβαιώνοντας την προτίμηση των Γάλλων ταξιδιωτών στο νησί μας. Η διψήφια αύξηση σε αφίξεις του 2017, αναμένεται να επαναληφθεί για το 2018, ενώ βασικό πλεονέκτημα των Γάλλων επισκεπτών είναι η μεγάλη διάρκεια της περιόδου πτήσεων τους, από αρχές του Απρίλη μέχρι τις αρχές του Νοέμβρη, δίνοντας μεγάλες ανάσες στην τοπική αγορά στην αρχή και το τέλος της τουριστικής περιόδου, όταν την έχει πραγματική ανάγκη».
Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου, Κωνσταντίνος Τσέγας, η προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ στο Παρίσι, Δήμητρα Βοζίκη, πλήθος εκπροσώπων ταξιδιωτικών οργανισμών, αεροπορικών εταιρειών και δημοσιογράφοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα