Λ. Παπακαλοδούκας: Να τροποποιηθεί η γραμμή Τήλου – Σύμης – Ρόδου

11:30 15/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Να τροποποιηθούν οι όροι για τη δρομολογιακή γραμμή Τήλου – Σύμης – Ρόδου, ζητά από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας.
«Η Σύμη ως ένα από τέσσερα νησιά της Δωδεκανήσου χωρίς αεροδρόμιο, έχει στηρίξει την τουριστική της ανάπτυξη στην ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι της Ρόδου, με δρομολόγια – ανταπόκρισης στις πτήσεις του αεροδρομίου της Ρόδου.
Η ύπαρξη ακτοπλοϊκών δρομολογίων μόνο πρωινές ώρες από Ρόδο για Σύμη, κάτι που συμβαίνει τα τελευταία έξι χρόνια, ουσιαστικά ακυρώνει την ύπαρξη του αεροδρομίου της Ρόδου

για την Σύμη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.
Και συνεχίζει:
«Το γεγονός αυτό ακυρώνει τη Σύμη ως προορισμό διότι εκτός από το επιπλέον κόστος και την ταλαιπωρία για τους επιβάτες προστίθεται και η αδυναμία εύρεσης ξενοδοχείου στην Ρόδο για μία μόνο διανυκτέρευση, ιδιαίτερα κατά τους μήνες αιχμής.
Το ίδιο πρόβλημα δημιουργείται και κατά την αναχώρησή τους από την Σύμη για Ρόδο λόγω της ύπαρξης μόνο απογευματινών δρομολογίων (μετά τις 16:00).
Πάλι ο επιβάτης εάν έχει πτήση πριν τις 16:00 πρέπει να παραμείνει για ένα βράδυ στην Ρόδο.
Προκειμένου να αποτραπεί αυτή η πτωτική πορεία και οι αρνητικές της συνέπειες στην οικονομία του τόπου μας και να ενταχθεί ξανά η Σύμη ως προορισμός στις δεκάδες πτήσεις που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Ρόδου από το πρωί έως το απόγευμα, προτείνουμε να τροποποιηθεί ως προς τα χαρακτηριστικά του πλοίου και τα δρομολόγια η προκήρυξη του μέχρι σήμερα άγονου διαγωνισμού 252.1.1/55429/17 για τις δρομολογιακές γραμμές 24 α και 24 β (ΤΗΛΟΣ – ΡΟΔΟΣ και ΤΗΛΟΣ – ΣΥΜΗ – ΡΟΔΟΣ)».

The post Λ. Παπακαλοδούκας: Να τροποποιηθεί η γραμμή Τήλου – Σύμης – Ρόδου appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα