Μεσσηνία: Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου στη Μάνη

11:30 15/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου, το Εργαστήρι Έκφρασης και Δημιουργίας Sofia Filea’s Art διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 17 & 18 Μαρτίου 2018, για πρώτη φορά στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μάνης, το 1ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου «Mani Puppet Festival», με δύο παραστάσεις και ένα εργαστήρι κατασκευής κούκλας.

(Πιο αναλυτικά:

1η Ημέρα

To Σάββατο 17 Μαρτίου, στις 18:00, στο Νηρηίδες Café, στον Άγιο Νικόλαο, υποδεχόμαστε το Τσίρκο ΣΟΚΟΡΟ, της Εύας

Τσαμπάση, με ένα θέαμα που θα ξαφνιάσει ευχάριστα μικρούς και μεγάλους! Άγρια θηρία με απίστευτες δυνάμεις! Εξαιρετικοί άλτες, μυώδεις αρσιβαρίστες, άψογοι ακροβάτες που γνωρίζουν με ακρίβεια τα νούμερα που πρέπει να εκτελέσουν… Πρόκειται για ένα τσίρκο ψύλλων μια μικρογραφία με ακροβάτες που εκτελούν ακροβατικά όλων των ειδών!

Ιδέα, κατασκευές, εκτέλεση: Εύα Τσαμπάση

2η Ημέρα

Την Κυριακή 18 Μαρτίου, στις 11:00, στο χώρο της Γαία, στον Άγιο Νικόλαο, κατασκευάζουμε κούκλες με ανακυκλώσιμα υλικά! Η «Γαία» γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου και μας παρέχει το χώρο της για ένα δημιουργικό πρωινό κατασκευής κούκλας. Με υποστηρικτή το σύλλογο «Καθαρή Μάνη» βρίσκουμε έναν διαφορετικό τρόπο να ενημερώσουμε τα παιδιά για την ανακύκλωση και να αξιοποιήσουμε χρησιμοποιημένα υλικά, όπως τενεκεδάκια, πλαστικά μπουκάλια και χάρτινα κουτάκια για να φτιάξουμε ευφάνταστες κούκλες! Βάλτε την όρεξη και τη φαντασία και εμείς θα βάλουμε τα υλικά!

Καθοδηγητές: Φιλέα Σοφία, Κλειώ Κιούλπαλη, Κωνσταντής Μιζάρας, Εύα Τσαμπάση, Δήμητρα Κωνσταντινίδου

Την Κυριακή το απόγευμα στις 18:00, στο καφέ Ακουαρέλα, στην Καρδαμύλη, φιλοξενείται η παράσταση κουκλοθεάτρου «Όσο πιο γρήγορα», από το θέατρο κούκλας «Τα φτερά του μύθου», βασισμένη στην κινηματογραφική ταινία «Τα παιδιά του Παραδείσου» του Ματζίντ Ματζιντί. Μια τρυφερή και ευαίσθητη ιστορία με πρωταγωνιστές δύο παιδιά που αντιμετωπίζουν τη δυσκολία με συγκινητική ωριμότητα, χωρίς να χάνουν την παιδικότητά τους.)

The post Μεσσηνία: Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου στη Μάνη appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα