Κυρ. Μητσοτάκης: «Η σχέση Ελλάδας-Ισραήλ είναι στρατηγική σχέση με μεγάλο βάθος»

22:14 22/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ είναι στρατηγική σχέση με μεγάλο βάθος, μια σχέση που δεν αμφισβητείται στον πυρήνα της» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του Ελληνο-Ισραηλινού Επιμελητηρίου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στις προοπτικές εμβάθυνσης των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, προσθέτοντας πως η Ελλάδα έχει να μάθει πολλά από το Ισραήλ στον μεταρρυθμιστικό

τομέα και στον τομέα της επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το Ισραήλ αποτελεί ένα προσιτό παράδειγμα για την Ελλάδα, καθώς πολλά από τα πράγματα τα οποία έχει κάνει το Ισραήλ είναι συναφή και εφαρμόσιμα στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και σε άλλους τομείς όπου μπορεί να επεκταθεί η ήδη υπάρχουσα συνεργασία των δύο χωρών, όπως είναι η αμυντική συνεργασία, η συνεργασία στον πρωτογενή τομέα με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ο τουρισμός. Αναφέρθηκε δε, εκτενώς στις σχέσεις των δύο λαών, τονίζοντας πως η συνύπαρξη υπήρξε υπόδειγμα αλληλοσεβασμού και συνεργασίας.

«Είμαστε ιδιαίτεροι υπερήφανοι για τους Έλληνες πολίτες που στάθηκαν στο πλευρό των Εβραίων αδερφών τους στα χρόνια της κατοχής. Έχουμε μια υποχρέωση να μην ξεχνάμε την ιστορία, το Ολοκαύτωμα ως ένα ασήκωτο βάρος στη συνείδηση της ανθρωπότητας. Ξέρουμε ότι δεν θα μπορέσουμε ποτέ να εξαφανίσουμε το μίασμα του αντισημιτισμού. Όμως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε» είπε προσθέτοντας πως «θα πρέπει να πολεμήσουμε τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία μέσα από την ενίσχυση της σχέσης των δύο κρατών».

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα