Συζήτηση για τα προβλήματα των Αρμένων με τη Β. Βαγιωνάκη

21:22 22/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύσκεψη-συζήτηση με θέμα «Προβλήματα και προοπτικές ανάπτυξης στην Δημοτική Ενότητα Αρμένων του Δήμου Αποκορώνου» με κεντρική ομιλήτρια την Βουλευτή Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο πρώην Δημαρχείο Καλυβών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Οργάνωσης Μελών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αποκορώνου και αποτελεί μέρος μιας σειράς αντιστοίχων εκδηλώσεων που έχουν στόχο την ανάπτυξη διαλόγου γύρω από τα τοπικά προβλήματα και διαμόρφωση προτάσεων στην κατεύθυνση ανάπτυξης της περιοχής.

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, μέλη τοπικών φορέων,

εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτιστικών σωματείων.

Η κ. Βαγιωνάκη αφού πραγματοποίησε μια σύντομη ανασκόπηση της πολιτικής κατάστασης της χώρας, δήλωσε ότι σκοπός αυτού του είδους των συσκέψεων είναι, να αναδειχτούν από την βάση τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και να συνδιαμορφωθεί ένα πλαίσιο δράσης τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια της σύσκεψης τα θέματα που αναδείχτηκαν ως κύρια από τους συμμετέχοντες και απασχολούν την τοπική κοινωνία έχουν σχέση με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, την ολοκλήρωση των υφιστάμενων πολεοδομικών μελετών , την διαχείριση των υδάτων και προστασία των πηγών του Στύλου και των Αρμένων, την προστασία των ιστορικών μνημείων της περιοχής, την ανάδειξη των φυσιολατρικών διαδρομών καθώς και την ανάπτυξη των ηπίων μορφών τουρισμού και αγροτοτουρισμού.

Κοινή ήταν η διαπίστωση, κατά την διάρκεια του διαλόγου που ακολούθησε, ότι υπάρχει ανάγκη πληροφόρησης των πολιτών για τις δυνατότητες ανάπτυξης του πρωτογενούς και τριτογενούς τομέα τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο συλλογικών- συνεργατικών πρωτοβουλιών. Η ανάπτυξη αυτής της μορφής θα στηρίζεται τόσο στα φυσικά πλεονεκτήματα της περιοχής όσο και στην προώθηση και πιστοποίηση των ποιοτικών παραδοσιακών προϊόντων με στόχο την εξωστρέφεια και την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα