Κύπρος: Στο δικαστήριο 33χρονος για το διπλό φονικό

12:33 26/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο 33χρονος από τη Λευκωσία, που θεωρείται από τους ανακριτές ύποπτος για το διπλό φονικό στον Στρόβολο της Κύπρου, παρουσιάστηκε στις 11:30 στο Επαρχιακό Δικαστήριο για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης. Αρκετά στοιχεία από τις έρευνες στο σπίτι του ζεύγους, συμπεριλαμβανομένων και ιστολογικών εξετάσεων, παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο, που έκανε δεκτό το αίτημα της αστυνομίας για διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών, προκειμένου να βρεθεί ο δράσης ή οι δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Ο συλληφθείς

φέρεται να παραδέχτηκε ότι του ανήκει ζευγάρι παπουτσιών που βρέθηκε στην οικία του ζεύγους και τόπο του εγκλήματος.

Η σύλληψη του 33χρονου συνδέεται μάλιστα με ίχνη DNA, ενώ ο ίδιος κατέθεσε ότι γνωρίζει το σπίτι του ζεύγους «από κάποιες δουλειές που έκανε παλαιότερα εκεί».

Ο θάνατος του 60χρονου άντρα προήλθε από 26 μαχαιριές και της 59χρονης γυναίκας από 9 μαχαιριές. Τα δύο θύματα εντοπίστηκαν στο υπνοδωμάτιο της οικίας.

Μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί 111 καταθέσεις. Αναζητείται το πορτοφόλι του άντρα-θύματος καθώς και το όργανο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με μάρτυρα, ο 15χρονος γιος μετέβη σε γειτονική οικία, όπου ανέφερε τη δολοφονία, λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης 19 Απριλίου.

Ο ανήλικος είπε στην κατάθεσή του ότι στο ύπνο του άκουσε την μητέρα του να κλαίει. Στη συνέχεια άγνωστος μπήκε στο δωμάτιο του, και του είπε ότι δολοφόνησε τους γονείς του. Το ίδιο πρόσωπο του είπε «μην φοβάσαι δεν θα σου κάνω κακό έχω και εγώ γιο». Οι δράστες, όπως είπε, του ζήτησαν να τους πει που έχουν τα χρήματα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1-ΡΙΚ/Ρεπορτάζ: Ανδρέας Ιωσήφ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα