Κρητικά προϊόντα στα ξενοδοχεία

10:54 25/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Αποτελεσματικό και ελπιδοφόρο χαρακτηρίζεται για άλλη μια χρονιά το Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα ξενοδοχεία της Κρήτης, που οργάνωσαν τα Επιμελητήρια του νησιού στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες Ηρακλείου.

Συνολικά έγιναν 13.000 συναντήσεις μεταξύ παραγωγών και μεταποιητών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, με εκπροσώπους ξενοδοχείων και δικτύων διανομής, με στόχο την κάλυψη των αναγκών των ξενοδοχείων σε τρόφιμα από

την τοπική αγορά, και τη γνωριμία των επισκεπτών του νησιού με τα αυθεντικά προϊόντα της Κρητικής κουζίνας.
«Διαπιστώσαμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση και φέτος ότι το ενδιαφέρον είναι αυξανόμενο και από τις δύο πλευρές, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια συνεργασίας», ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλης Αλιφιεράκης, και τόνισε: «Είναι γεγονός ότι τα κρητικά προϊόντα κερδίζουν έδαφος στη διεθνή αγορά και εμείς δίνουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους που επισκέπτονται την Κρήτη να τα γνωρίσουν από κοντά, και να τα αναζητήσουν επιστρέφοντας στην πατρίδα τους».
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, Γιώργος Γιακουμάκης, ανέφερε ότι πρόκειται για μια από τις πιο αποτελεσματικές δράσεις για τη σύνδεση του πρωτογενούς με τον τριτογενή τομέα και δήλωσε αισιόδοξος ότι αυτή η συνεργασία θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη.
Στο τρίπτυχο ποιότητα, ταυτότητα ,ανταγωνιστικότητα των πιστοποιημένων Κρητικών προϊόντων αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης. «Ενωμένοι όλοι είμαστε πολύ δυνατοί» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια συνεργάζεται με φορείς, υπηρεσίες και παραγωγούς στην προώθηση των εκλεκτών τοπικών προϊόντων στις Ελληνικές και ξένες αγορές, αλλά και να απορροφηθούν σε μεγάλες ποσότητες από ξενοδοχεία της Κρήτη.
Από την πλευρά του ο Στυλιανός Ηλιάδης, γενικός διευθυντής δικτύου της Τράπεζας Πειραιώς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άρτια διοργάνωση και τον πλουραλισμό της εκπροσώπησης από τους παραγωγικούς και επιχειρηματικούς φορείς και δεσμεύτηκε για την απόλυτη στήριξη των πρωτοβουλιών που θα αναπτυχθούν με αφετηρία αυτή τη διοργάνωση.
Ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, Δημήτρης Κουμπαράκης τόνισε ότι το Φόρουμ δίνει τη δυνατότητα στους τουρίστες να γνωρίσουν τον γαστρονομικό μας θησαυρό και αναφέρθηκε στο αυξανόμενο ενδιαφέρον τους να γνωρίσουν τα ξεχωριστά προϊόντα της Κρήτης.
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς δήλωσε ότι η πρωτοβουλία συντελεί στη μεγάλη προσπάθεια για εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και αποτελεί πρόκριμα για την έξοδο από την κρίση, καθώς αναδεικνύει τη υγιή επιχειρηματικότητα.
Συμμετείχαν 204 παραγωγοί και μεταποιητές, καθώς και εκπρόσωποι 95 ξενοδοχείων και 13 δικτύων διανομής.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα