Κριμαία: 18χρονος σπουδαστής ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης-Δεν σχετίζεται με τρομοκρατία

17:18 17/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τουλάχιστον 18 οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες από την πολύνεκρη επίθεση που έγινε σήμερα σε σχολή στην πόλη Κερτς της Κριμαίας. Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η πολύνεκρη επίθεση ήταν μια «μαζική δολοφονία» που δεν σχετίζεται με τρομοκρατία και κατονόμασε τον βασικό ύποπτο, τον 18χρονο σπουδαστή Βλαντισλάβ Ροσλίακοφ. Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, ο Ροσλιάκοφ άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως στο κολέγιο και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

Όπως είπαν, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, τα θύματα έφεραν σημάδια από επίθεση με όπλο.

Στις εικόνες που κατέγραψαν

οι κάμερες ασφαλείας διακρίνεται ο νεαρός να μπαίνει στη σχολή κρατώντας ένα τουφέκι.

Οι αρχές πάντως ερευνούν το ενδεχόμενο να μην έδρασε ή να μην οργάνωσε την επίθεση μόνος του γι’ αυτό και ψάχνουν για πιθανούς συνεργούς.

Σκηνές χάους

Μαθητές και εργαζόμενοι περιέγραψαν σκηνές χάους καθώς, πανικόβλητοι, προσπαθούσαν να φύγουν από το κτίριο. Είπαν ότι η επίθεση ξεκίνησε με μια έκρηξη, ακολούθησαν και άλλες, καθώς και καταιγιστικά πυρά.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη συνάντηση που είχε στο Σότσι με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων. «Πρόκειται σαφέστατα για εγκληματική ενέργεια. Θα ερευνήσουμε προσεκτικά τα κίνητρα», τόνισε.

Ομάδα ψυχιάτρων και ψυχολόγων αναμένεται στο Κερτς προκειμένου να βοηθήσει τους νεαρούς μαθητές να ξεπεράσουν το σοκ που έχουν υποστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Κριμαία: 18 νεκροί σε τεχνικό Λύκειο- Τρομοκρατική επίθεση σύμφωνα με το Tass (video)

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα