Λουτρό αίματος από επίθεση 18χρονου σε κολέγιο στην Κριμαία

Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 50 τραυματίστηκαν την Τετάρτη από ισχυρή έκρηξη βόμβας και επίθεση με πυρά σε κολέγιο του Κερτς στην Κριμαία.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι αυτή η πολύνεκρη επίθεση ήταν μια «μαζική δολοφονία» που δεν σχετίζεται με τρομοκρατία και κατονόμασε τον βασικό ύποπτο, τον 18χρονο σπουδαστή Βλαντισλάβ Ροσλίακοφ.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, όπως έγραψε το Russia Today,

ο Ροσλιάκοφ άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως στο κολέγιο και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

Η έκρηξη έγινε στο ισόγειο του κτιρίου, ενώ τα πυρά σημειώθηκαν στον δεύτερο όροφο, όπως ανέφεραν μάρτυρες. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η επίθεση άρχισε με την ισχυρή έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, που περιείχε μεταλλικά θραύσματα, ώστε να μεγιστοποιήσει τις απώλειες. Τις πληροφορίες για τα μεταλλικά θραύσματα επιβεβαίωσε και η ρωσική Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή.

Στις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας διακρίνεται ο νεαρός να μπαίνει στη σχολή κρατώντας ένα τουφέκι.

Фотография террориста. Этого человека в Керчи сейчас ищут все. Он зашел с оружием в школу, открыл стрельбу и взорвал бомбу.

Если вы увидите его на улице – уходите сейчас же и звоните в полицию. pic.twitter.com/xGLrCABl7z

— Breaking Mash (@BreakingMash) October 17, 2018

Αρχικά, οι πληροφορίες που έφθαναν από το λιμάνι της Κριμαίας ήταν συγκεχυμένες. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν ομάδα ένοπλων μασκοφόρων που έτρεχε την ώρα της έκρηξης στο κτίριο εκτελώντας μαθητές.

Μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, η διευθύντρια της σχολής περιέγραψε σκηνές χάους και πανικού καθώς οι δράστες της επίθεσης σκότωναν μαθητές και δασκάλους, με πτώματα διάσπαρτα στο κτίριο. Τουλάχιστον ένας από τους ενόπλους πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. «Ήταν μια πραγματική τρομοκρατική επίθεση όπως στο Μπεσλάν», είπε η διευθύντρια, Όλγα Γκρεμπενίκοβα, αναφερόμενη στην τρομοκρατική επίθεση του 2004, κατά την οποία σκοτώθηκαν πάνω από 330 άτομα.

At least 18 people have been killed and over 40 wounded at the Polytechnic College in the Crimean town of #Kerch. Three days of mourning will be declared in #Crimea in connection with this tragedy. pic.twitter.com/5fppOJKoCZ

— Russia's MFA in Crimea (@PMSimferopol) October 17, 2018

Ένας άλλος μαθητής περιέγραψε πώς κατάφερε να ξεφύγει: «Στεκόμασταν απ’ έξω με κάτι φίλους. Τότε έγινε μια έκρηξη, έσπασαν όλα τα τζάμια. Τρέξαμε και πηδήξαμε τον φράκτη. Ακολούθησαν κι άλλες εκρήξεις ή παρόμοιοι ήχοι. Τρέξαμε όσο πιο μακριά μπορούσαμε», είπε.

Η έκρηξη αρχικά αποδόθηκε σε διαρροή υγραερίου, ωστόσο από τις έρευνες που διεξήγαγε η Αντιτρομοκρατική διαπιστώθηκε, τελικά, ότι πυροδοτήθηκε ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που περιείχε μεταλλικά θραύσματα.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

The post Λουτρό αίματος από επίθεση 18χρονου σε κολέγιο στην Κριμαία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα