Κρεμώδης σούπα ντομάτας με πιπεριά Φλωρίνης και θυμάρι

11:04 2/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνταγή για μια πικάντικη ντοματόσουπα, ιδανική για ορεκτικό ή για ένα ελαφρύ γεύμα, μας δίνει ο σεφ Κώστας Κωβαίος, όσο ακόμα βρίσκουμε ώριμες ντομάτες στην αγορά. Η πιπεριά Φλωρίνης δίνει μια γλυκιά γεύση στη σούπα, που ταιριάζει υπέροχα με την όξινη γεύση της ντομάτας και το γήινο άρωμα που δίνει το θυμάρι.

Υλικά

1 κιλό ώριμες ντομάτες κομμένες σε τέταρτα2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μεγάλα κομμάτια1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη3 κ.σ. ελαιόλαδο3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι1 λίτρο
ζωμό λαχανικών1/2 φλιτζάνι ρύζι καρολίναλίγη πάπρικα καπνιστήαλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4΄σε μέτρια φωτιά.Προσθέτουμε και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4΄ακόμα.Ρίχνουμε τις ντομάτες στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε ελαφρά και βάζουμε τον ζωμό.Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε τη σούπα για 15΄.Προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για 10΄ ακόμα ανακατεύοντας τακτικά.Όταν η σούπα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από τη φωτιά και χτυπάμε σε μπλέντερ χειρός μέχρι να γίνει κρεμώδης.Ξαναβράζουμε τη σούπα για 1-2΄προσθέτοντας την πάπρικα και το θυμάρι και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Αν χρειαστεί, αραιώνουμε με ζεστό ζωμό.Σερβίρουμε σε μπολ με σταγόνες ελαιόλαδου, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κριτσίνια ή ζυμωτό ψωμί.

Tip

Αν θέλουμε η σούπα μας να γίνει ακόμα πιο κρεμώδης, μπορούμε να προσθέσουμε στο τέλος λίγη κρέμα γάλακτος ή μια κουταλιά βούτυρο.
Keywords
Τυχαία Θέματα