Κοζάνη: Το Καλοκαίρι η απόφαση για τους συμβασιούχους του δήμου Εορδαίας

12:10 23/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μέσα στο Καλοκαίρι θα βγει η απόφαση από το Διοικητικό Δικαστήριο Κοζάνης για το αίτημα των 22 πρώην συμβασιούχων στην Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Εορδαίας, κατά της απόφασης των απολύσεων τους.

Η υπεράσπιση των συμβασιούχων

ζήτησε, κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν, την επιστροφή τους, γιατί, όπως υποστήριξε, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι απαραίτητοι στον Δήμο.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του δήμου Εορδαίας, επισήμανε ότι ο δήμος αδυνατεί να προσλάβει και αυτούς τους 22 πρώην συμβασιούχους, καθώς έχει ήδη προσλάβει στη θέσης τους 18 άτομα, που προήλθαν από τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ, για το διαγωνισμό των μόνιμων υπαλλήλων καθαριότητας, ενώ τόνισε ότι δεν υπήρχαν διαδοχικές συμβάσεις, αλλά μόνο μία οκτάμηνη, η οποία παρατάθηκε δύο φορές από το αρμόδιο Υπουργείο.

Αίσθηση προκάλεσε η άποψη του αντιδημάρχου καθαριότητας του δήμου, Θωμάς Σιδηρόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι ο δήμος έχει ανάγκη για περισσότερα άτομα, απ’ αυτά που προσελήφθησαν τώρα και τα οποία μπορεί να καλύψει από τα ανταποδοτικά τέλη για την καθαριότητα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα