Μήνυμα Οζερσάι για την αναγνώριση των πτωμάτων στην Καρπασία

Δυστυχώς, οι υποψίες τους αποδείχθηκαν σωστές, γράφει ο Κουντρέτ Οζερσάι στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook γι’ αυτούς που προσέφυγαν στην Υπάτη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο με την υποψία ότι οι σοροί που είχαν εντοπιστεί πριν μέρες σε παραλίες στην Καρπασία ανήκαν σε συγγενείς τους.

Ο κ. Οζερσάι γράφει ότι τους βοήθησε και πήγαν στη «χώρα μας» - εννοώντας το ψευδοκράτος – «αναγνώρισαν τις σορούς και,

δυστυχώς, ήταν σωστές οι εκτιμήσεις τους». Προσθέτει δε ότι αυτοί που δεν έχουν τη χώρα τους στα χέρια τους, αναγκάστηκαν να φύγουν για λόγους πέραν της δικής τους θέλησης και ενώ ανέμεναν να πάνε κοντά στους δικούς τους, «τα άψυχα σώματά τους φτάνουν σε ξένες παραλίες. Μετά από αυτό, θα πρέπει να διευθετηθεί το πού θα γίνουν οι κηδείες και πώς θα φτάσουν εκεί οι σοροί. Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, αλλά όταν οι ψυχές φύγουν, ποιο το όφελος…».

Όσο κάποιοι γίνονται ακόμα πιο άσπλαχνοι, οι οικουμενικές αξίες διαβρώνονται πολύ πιο γρήγορα και ο άνθρωπος ντρέπεται που είναι άνθρωπος, κατέληξε ο «υπουργός εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Εξάλλου, η Υπάτη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο βρίσκεται σε επαφή με τους Σύριους πρόσφυγες που έχουν έλθει σε επαφή με το γραφείο της, φοβούμενοι πως, ανάμεσα στα οκτώ άτομα που εντοπίστηκαν νεκρά, ύστερα από το ναυάγιο στα ανοικτά της Καρπασίας, μπορεί να υπάρχουν συγγενείς ή φίλοι τους, παρέχοντάς τους πληροφόρηση και υποστήριξη.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα