Κοζάνη: Στους δρόμους οι συνταξιούχοι

08:19 10/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μαζική και δυναμική ήταν η χθεσινή (9/10/2017) συγκέντρωση των συνταξιούχων Δυτικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Κοζάνης από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιούχων της Περιφέρειας, ενάντια στις περικοπές των συντάξεων, κύριων και επικουρικών.

Με κύριο σύνθημα «διεκδικούμε τις συντάξιμες αποδοχές μας», συνταξιούχοι της περιοχής επισήμαναν ότι δεν μπορούν να αντέξουν άλλες περικοπές, στις ήδη «κατακερματισμένες συντάξεις τους», ενώ απαίτησαν πλήρη δικαιώματα στον τομέα της Υγείας.

Κάλεσμα

να «σηκωθούν από τους καναπέδες» όλοι οι συνταξιούχοι και να συνταχθούν στον αγώνα που ξεκίνησε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, για να μην εφαρμοστούν τα νέα μέτρα εις βάρος τους, ζήτησε από την πλευρά του ο γραμματέας της Ομοσπονδίας συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, Χρήστος Κολοβός.

Για πολιτική διχασμού των συνταξιούχων από την πλευρά της Κυβέρνησης έκανε λόγο στο χαιρετισμό του, ο α΄ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου, Φώτης Αντωνίου, επισημαίνοντας πως οι κινητοποιήσεις αυτές, που γίνονται σε όλη τη χώρα, δεν έχουν «χρώμα».

Όπως τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί για το επόμενο διάστημα είναι «θανατηφόρα» για τους συνταξιούχους και όπως ανέφερε θα εκπλαγούν αρνητικά όσοι συνταξιούχοι βγήκαν και περιμένουν ακόμη τις συντάξεις τους από τη 12η Μαΐου 2016, όπως θα εκπλαγούν αρνητικά και οι παλαιοί συνταξιούχοι από το 2019, με την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Επιμέρους αιτήματα, όπως τη λειτουργία αιμοδυναμικού τμήματος στην Καρδιολογική Κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης και τη μη αναστολή λειτουργίας του ορυχείου του Αμυνταίου, ζήτησε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνταξιούχων Δυτικής Μακεδονίας, Χρήστος Ψαλλίδας, τονίζοντας ότι στην Περιφέρεια η ανεργία έφθασε στο 75%, ενώ κατήγγειλε την Κυβέρνηση για τα σκληρά μέτρα που πήρε εις βάρος των συνταξιούχων.

Μετά την ανάγνωση του ψηφίσματος από τον πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων ΙΚΑ Κοζάνης, Παναγιώτη Τάτσιο, με το οποίο ζητείται από την Κυβέρνηση την κατάργηση όλων των «αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών και φορομπηχτικών Νόμων», οι συνταξιούχοι έκαναν πορεία σε δρόμους και την πλατεία της Κοζάνης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα