Κοζάνη: Μηχανισμοί αλληλεγγύης στα χρόνια της κρίσης

21:29 6/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ανάπτυξη καινοτόμων μηχανισμών αλληλεγγύης ανάμεσα σε Δήμους στα χρόνια της κρίσης στην Νοτιανατολική Ευρώπη, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων, επισκέψεων και της στρογγυλής τράπεζας που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Κοζάνης με αντιπροσωπεία από τις αδελφοποιημένες πόλεις Χισσάρ Βουλγαρίας και Αλέξινατς Σερβίας, που φτάνει στην περιοχή την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018. Η εν λόγω

δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Europe for citizens», με τον Δήμο Κοζάνης οικοδεσπότη να υποδέχεται τα 90 μέλη της αποστολής,μεταξύ αυτών η Δήμαρχος του Χισάρ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και χορευτικά τμήματα των δυο χωρών που θα συμμετέχουν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις τόσο στην Δημοτική Κοινότητα Αιανής, όσο και στην πόλη της Κοζάνης. Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνης Κύρινας, οι δράσεις αυτές ενισχύουν την σχέση των αδελφοποιημένων πόλεων με την Αιανή κρατώντας ζωντανή και ουσιαστική την σχέση που κρατά εδώ και πολλά χρόνια. Ενώ σημαντική θα είναι όπως τόνισε η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, κουλτούρας ακόμα και το άνοιγμα εμπορικών συνεργασιών μεταξύ των τριών Δήμων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η τελετή υποδοχής θα γίνει την Πέμπτη στις 9 το βράδυ στην πλατεία Αιανής, ενώ την επόμενη ημέρα στις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών στο Γυμνάσιο Αιανής, επίσκεψη στις δομές του Δήμου Κοζάνης, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠΜΕΑ, Ειδικό Εργαστήρι, ενώ στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα εμφανιστούν οι χορευτικές ομάδες των αδελφοποιημένων πόλεων στην πλατεία της Αιανής. Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί Στρογγυλό τραπέζι εργασίας στην Αίθουσα Τέχνης Αιανής και στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα εμφανιστούν τα χορευτικά στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, παρουσιάζοντας και το έθιμο των κωδωνοφόρων.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα