Κομοτηνή: «Πιτσιρίκοι» on air

20:46 6/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ιστορία, αλλά και τις δράσεις του Γυμνασίου τους παρουσίασαν σήμερα μαθητές της Β΄ Τάξης του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής επισκεπτόμενοι την ΕΡΤ Κομοτηνής και συμμετέχοντας στο ζωντανό πρόγραμμα του Σταθμού.

Η Οζγκιέ, ο Χρήστος, ο Μανώλης, ο Πέτρος, ο Δημήτρης, ο Γιάννης, ο Φώτης και η Στεφανία, συνοδευόμενοι από τον διευθυντή του Γυμνασίου τους, τον κ. Κώστα Παπάζογλου και την καθηγήτρια τους, την κα Αναστασία Ροδιάτη, μίλησαν γεμάτοι ενθουσιασμό για τις ομάδες που υπάρχουν στο σχολείο, τους «Ποδηλάτες» και τις πολλές τους εξορμήσεις,

την ομάδα «Αστρονομίας», χάρη στην οποία 12 μαθητές συνομίλησαν με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Όπως επίσης για την ομάδα που ασχολείται με το έργο του Παπαδιαμάντη. Σύμφωνα με τον Χρήστο, τον μαθητή που την παρουσίασε στους ακροατές της ΕΡΤ Κομοτηνής, οργάνωσαν ήδη μια όμορφη και ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη γιορτή εμπνευσμένη από τα έργα του Παπαδιαμάντη. Η Στεφανία με τη σειρά της μίλησε για τη συμμετοχή του σχολείου, αλλά και τη δική της, στην 1η Μαθητιάδα Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με πολύ μεγάλη συμμετοχή μαθητών του σχολείου και με πολλές διακρίσεις. Η Οζγκιέ παρουσίασε την ομάδα χορού του σχολείου, ομάδα η οποία πέρυσι συμμετείχε στην έναρξη των Ελευθερίων της Κομοτηνής και στην έναρξη της 1ης Μαθητιάδας.

Οι Πιτσιρίκοι εν δράσει
Ξεχωριστή σίγουρα η αναφορά στους «Πιτσιρίκους». Οι «Πιτσιρίκοι», μέλη της ομάδας πήραν το έναυσμα από το διήγημα του Δημήτρη Ψαθά. Μαζεύτηκαν όλοι μαζί και γύρισαν ταινία με αφορμή το διήγημα. Μ΄ αυτή την προσπάθεια, όπως εξήγησαν ο Γιάννης και ο Φώτης, μ’ αυτή την πρώτη κινηματογραφική απόπειρα τους, αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς θα συμμετάσχουν στον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.

Η ιστορία του 3ου Γυμνασίου
Το ιστορικό του 3ου Γυμνασίου παρουσίασε ο Δημήτρης. Το 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής ιδρύθηκε και λειτούργησε το 1947 ως εξατάξια Εμπορική Σχολή Κομοτηνής. Το 1961 μετονομάστηκε σε Οικονομικό Γυμνάσιο Κομοτηνής και στεγάστηκε στο κτίριο που εφάπτεται με το τείχος του Βυζαντινού Κάστρου της πόλης. Το 1976 μετατράπηκε σε Μεικτό Γυμνάσιο και το 1979 πήρε το σημερινό του όνομα. Το 1992 εγκαταστάθηκε στο σημερινό του κτήριο επί της οδού 14ης Μαΐου και αποτελεί κυψέλη γνώσης και δημιουργίας.
Φώτο: Μαθητές, μαθήτριες, η καθηγήτρια και ο διευθυντής του Σχολείου στο στούντιο της ΕΡΤ Κομοτηνής Ρεπορτάζ-κείμενο- φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα