Κοζάνη: Εξήντα μέρες Σαίξπηρ από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης-ξεκινούν οι παραστάσεις για τα σχολεία

09:19 18/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκινούν από σήμερα Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, οι παραστάσεις για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της ευρύτερης περιοχής με το έργο «όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Ούλλιαμ Σαίξπηρ. Η παράσταση θα παίζεται τα πρωινά στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, για τα σχολεία

που δήλωσαν ενδιαφέρον από την Δυτική Μακεδονία, ενώ θα συνεχίσει για τα επόμενα Σαββατοκύριακα, μέχρι το τέλος του μήνα, για το κοινό. Η εφηβική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης παρουσιάζει ένα από τα ωραιότερα έργα του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία του Στέλιου Χατζηαδαμίδη σε μια σύγχρονη, ανατρεπτική εκδοχή , στο πλαίσιο του αφιερώματος με τίτλο «60 Μέρες Σαίξπηρ».

Στο αφιέρωμα, λαμβάνουν χώρα μεταξύ άλλων, εργαστήρια αφήγησης, έχει προγραμματιστεί «Κινηματογραφικό αφιέρωμα στα έργα του Σαίξπηρ», που θα περιλαμβάνει επιλεγμένες μεταφορές των έργων του Σαίξπηρ στο σινεμά, επίσης μουσική εκδήλωση με τίτλο «Η μουσική είναι η τροφή του έρωτα», όπως και μια βραδιά-ταξίδι στον μουσικό αυτοσχεδιασμό σε συνεργασία με τους Φίλους της Jazz μουσικής Κοζάνης. Τέλος στο αφιέρωμα για τα 400 χρόνια από τον θάνατο του κορυφαίου Άγγλου ποιητή, θ πραγματοποιηθεί ποιητική μουσική βραδιά, βασισμένη σε σονέτα του Σαίξπηρ, αλλά και θεατρικό τριήμερο σε συνεργασία με τις ερασιτεχνικές ομάδες της ευρύτερης περιοχής.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι εκδηλώσεις με τον τίτλο «Παραμύθια στο Μικρό», όπου παρουσιάζονται σημαντικά έργα του Σαίξπηρ διασκευασμένα σε μορφή παραμυθιού, μεταξύ αυτών, Άμλετ, Δωδέκατη Νύχτα, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας και Χειμωνιάτικο παραμύθι. Την αφήγηση αναλαμβάνουν σπουδαστές των Θεατρικών εργαστήριων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, αλλά και ερασιτέχνες ηθοποιοί της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι ξεκίνησαν και λειτουργούν δεκαεπτά νέα περιφερειακά εργαστήρια θεάτρου, (Άγιος Δημήτριος-Ρυάκιο, Γαλατινή, Καρυδίτσα, Λευκοπηγή, Μεταμόρφωση, Ξηρολίμνη, Σέρβια, Λευκόβρυση, Κρόκος, Σιάτιστα)., τα οποία δημιουργήθηκαν μέσα από τη συνεργασία που αναπτύχθηκε ανάμεσα στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και στους πολιτιστικούς συλλόγους και τις τοπικές κοινότητες της Π.Ε Κοζάνης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα