Κοζάνη: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων

22:30 21/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ανοικτή εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης το πρωί της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου 2017, με τη συμμετοχή των μαθητών των σχολικών μονάδων Χαρ. Μούκα, 6ου Δημοτικού και Γεωργίου Κονταρή, ολοκληρώνονται οι δράσεις της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης, που συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (European Week for Waste Reduction). Οι δράσεις

της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων που εστιάζουν στο τρίπτυχο της μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης ειδών και αποβλήτων βρήκαν αποδέκτες τα παιδιά με τις ενημερώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο 19 Δημοτικό Σχολείο και το Δημοτικό Χαρισίου Μεγδάνη.

Οι επιπτώσεις της χρήσης της πλαστικής σακούλας και οι εναλλακτικές λύσεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο των ενημερωτικών εκδηλώσεων σε σχολεία, τόνισε, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γιάννης Γρηγοριάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης,καθώς όπως ανέφερε είναι σημαντικό να δημιουργηθεί οικολογική συνείδηση από τις μικρές ηλικίες. Ο κ. Γρηγοριάδης υπογράμμισε ότι είναι υπερβολικά μεγάλο το ποσοστό στην χρήση της πλαστικής σακούλας που κυμαίνεται έως και 240 κομμάτια ανά άτομο στην χώρα μας. Σημείωσε ακόμα ότι στο πλαίσιο της πολιτικής του Δήμου Κοζάνης για το περιβάλλον, με την ανακύκλωση που αποτελεί συνείδηση για τους κατοίκους, εδώ και 20 χρόνια, την αύξηση των περιοχών με την συλλογή των βιοαποβλήτων και την δημιουργία των Πράσινων σημείων, στον αστικό ιστό όπου θα συλλέγονται υλικά που θα επαναχρησιμοποιούνται, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα πράγματα. Ο Δήμος Κοζάνης από την ανακύκλωση υλικών έχει έσοδα 100.000 ευρώ ετησίως, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, συνεχίζοντας την παράδοση της περιοχής όπου η ανακύκλωση είναι τρόπος ζωής.

Στην εκδήλωση της Παρασκευής αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές θα σχεδιάσουν το σήμα της ανακύκλωσης με καπάκια που τα ίδια συλλέγουν και θα τα παραδώσουν στο σύλλογο ατόμων με αναπηρία.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα