Πόλεμος δηλώσεων Δούρου με ΝΔ και Ντόρα Μπακογιάννη για την τραγωδία

Σε «θερμό» επεισόδιο εξελίχθηκε η αντιπαράθεση για την τραγωδία με τους 21 νεκρούς και τις ανυπολόγιστες καταστροφές στη Δυτική Αττική με τις ανακοινώσεις – απαντήσεις που επιχείρησε να δώσει η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σχετικά με δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, την Τρίτη, περί πολιτικής αδράνειας η οποία κόστισε τις ζωές των κατοίκων. Η κυρία Δούρου έβαλε στο κάδρο και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητοστάκη με αφορμή σημεία της ομιλίας του την Δευτέρα στη Βουλή

όπου έκανε λόγο για «εγκλήματα, μπαζωμένα ρέματα και πλήρη έλλειψη σοβαρών έργων υποδομής», επιρρίπτοντας ευθύνες στην Περιφέρεια ότι δεν προχώρησε σε «έργα που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση».

Η κυρία Δούρου επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη κατηγορώντας τον, σύμφωνα με τον ιστότοπο skai.gr, ότι εφαρμόζει λογική μονταζιέρας, απαιτώντας πάση θυσία εξιλαστήρια θύματα, «στοχοποιώντας με ανερυθρίαστα». «Οι συμπολίτες μας, που έχουν και μνήμη και κρίση, δεν έχουν να περιμένουν τίποτε καλύτερο από εκείνους που επί χρόνια θήτευσαν σε καίριες θέσεις όπως αυτή του προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην κυβέρνηση ΣαμαράΒενιζέλου. Το Περιβάλλον ήταν ο μεγάλος απών από τους απολογισμούς των θητειών τους», συμπλήρωσε η κυρία Δούρου.

«Φαίνεται στα μπαζωμένα ρέματα, στις αδράνειες και την αβελτηρία π.χ. στην υλοποίηση των Σχεδίων Διαχείρισης κινδύνου πλημμύρας, στη βάση Οδηγίας της ΕΕ από το… 2007», σχολίασε η κυρία Δούρου πετώντας το «μπαλάκι» στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η Περιφερειάρχης Αττικής δεν άφησε ασχολίαστη την τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία σε ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε την Τρίτη ότι ο τέως περιφερειάρχης, κ. Σγουρός «παρέδωσε στην κυρία Δούρου πριν από τρία χρόνια την πλήρη εγκεκριμένη μελέτη, η οποία θα προφύλασσε την περιοχή από μεγάλη καταστροφή» και πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης «κατέθεσε χθες στη Βουλή την έγκριση της μελέτης και το κόστος 73 εκατομμυρίων ευρώ για να εφαρμοστεί». «Τίποτα από αυτά δεν έγιναν», τόνισε. «Υπάρχει μέγιστη πολιτική ευθύνη της άρνησης, της αδράνειας και πρέπει να αποδοθεί», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη η οποία στη συνέχεια εκτίμησε ότι «αν τα 73 εκατομμύρια ευρώ είχαν γίνει έργα στην περιοχή, λογικά δεν θα είχαμε θρηνήσει τους νεκρούς που θρηνούμε».

Η Ρένα Δούρου σχολίασε ως εξής:

«Ενημερώνουμε λοιπόν την κυρία βουλευτή για το πώς έχει η πραγματικότητα, την οποία συνειδητά διαστρεβλώνει, ευθυγραμμιζόμενη με την εκστρατεία στοχοποίησής μου με ψεύδη και παραπληροφόρηση. Συγκεκριμένα λοιπόν, όπως τεκμαίρεται από τις σχετικές αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που είναι αναρτημένες στο Πρόγραμμα Διαύγεια με πρώτη την αριθμ. 303/2013 (ΑΔΑ: ΒΛΛΗ7Λ7-Γ6Θ) που αφορά στην έγκριση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων έτους 2014, έως την τελευταία τροποποίηση αυτής στις 24/06/2014 (ΑΔΑ: ΩΩΙΔ7Λ7-ΗΙ0) που αφορά στην τέταρτη τροποποίηση Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2014, ο τέως Περιφερειάρχης πριν παραδώσει τη Διοίκηση της Περιφέρειας στη σημερινή Περιφερειακή Αρχή, είχε ενταγμένα 57 αντιπλημμυρικά έργα, που είναι μικρά και τοπικής κλίμακας έργα, εντός αστικού ιστού (χωρίς δηλαδή να προβλέπονται κάποιες σοβαρές παρεμβάσεις στα μεγάλα ρέματα της Αττικής), και τα οποία στηρίζονται σε μικρής εμβέλειας μελέτες των δήμων. Δεν περιλαμβάνεται δε καμία σημαντική διευθέτηση ρέματος.

Να σημειωθεί επίσης ότι απουσιάζει πλήρως από το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων, το έργο «Εκτροπή ρέματος Αγ. Αικατερίνης και διευθέτηση χειμάρρου Σούρες». Πρόκειται συγκεκριμένα: για 60 εκατομμύρια για 57 αντιπλημμυρικά, την ώρα που η δική μας Διοίκηση ωριμάζει και προχωράει 197 έργα (152 ΠΕΕ & 45 Εθνικό και Συγχρηματοδοτούμενο ΠΔΕ) συνολικού προϋπολογισμού 592.732.647,11 εκ. ευρώ».

ΝΔ: Η περίπτωση με Δούρου θα εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ασχοληθεί με την κυρία Δούρου. Η περίπτωσή της, άλλωστε, θα εξεταστεί από την Δικαιοσύνη στην οποία η ίδια προσέφυγε για να διερευνηθούν οι ευθύνες της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία απαντώντας στην Περιφερειάρχη.

The post Πόλεμος δηλώσεων Δούρου με ΝΔ και Ντόρα Μπακογιάννη για την τραγωδία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα