Κοζάνη: 7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

09:48 28/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Επίκαιρη συζήτηση, που θα έχει ως στόχο να αναδείξει ζητήματα σεξισμού στην καθημερινότητα μας, διοργανώνει την Παρασκευή 29 Ιουνίου, στις 20:00, στο Βαλταδώρειο Γυμνάσιο η «Άρσις» Κοζάνης.

Η συζήτηση, που θα επιχειρήσει να διαμορφώσει προτάσεις οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε μια αντισεξιστική κοινωνία, γίνεται στο πλαίσιο των ανοιχτών συζητήσεων του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοζάνης

Οι θεματικές που θα συζητηθούν είναι:

«Τα παιχνίδια δεν είναι για «αγόρια» ή «κορίτσια». Είναι για παιδιά» με εισηγήτρια τη Δήμητρα Κογκίδου, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης.

– «Δικαστικές υποθέσεις αυτοάμυνας στην Ελλάδα», με εισηγήτρια την Φιλίππα Διαμάντη, κοινωνιολόγο-εκπαιδευτικό, ακτιβίστρια σε ζητήματα φύλου και σεξουαλικότητας.

– «Ο καθημερινός σεξισμός», με εισηγήτρια την Κική Σταματογιάννη, μέλος της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ.

Αύριο επίσης, 1η ημέρα του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στο Βαλταδώρειο Γυμνάσιο θα υπάρξουν και άλλες παράλληλες δράσεις. Από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα θα υπάρξει το Παιδικό Φεστιβάλ με μουσικοκινητικά και διαδραστικά παιχνίδια. Από τις 7 έως τις 8 το απόγευμα θα υπάρξουν τα Παράλληλα Εργαστήρια, ενώ θα ακολουθήσουν Προβολές Ταινιών και το Ντοκιμαντέρ «Το Παγόβουνο», του Μάνου Παπαδάκη, στο οποίο προλογίζει και συζητά ο ίδιος ο σκηνοθέτης, ενώ από τις 8 έως τις 9 το βράδυ θα υπάρξει Εργαστήριο γυναικείας αυτοάμυνας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα