Κοζάνη – Α. Παπαδεράκης: «Αναγκαία τα περιφερειακά Επιμελητήρια»

11:26 14/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων Επιμελητηρίων και η περιφερειακή εκπροσώπησή τους στην υλοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων θα περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων στο νέο Νομικό Πλαίσιο, το οποίο επεξεργάζεται το Υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε, όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης, από την Κοζάνη, όπου βρέθηκε, τα Επιμελητήρια να αποτελέσουν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των επιχειρήσεων.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Παπαδεράκης οι

επόμενες εκλογές των Επιμελητηρίων θα γίνουν με την υφιστάμενη δομή, ενώ θα υπάρξει πρόβλεψη έτσι ώστε να υπάρξει και περιφερειακή εκπροσώπηση των Επιμελητηρίων, ώστε να γίνει καλύτερη υλοποίηση Κοινοτικών Προγραμμάτων. Στο μακροπρόθεσμο στόχο του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης, είναι από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας να υπάρξουν μόνο τα περιφερειακά Επιμελητήρια, μετά και από τη σχετική διαβούλευση που θα γίνει.

Στο πλαίσιο αυτής της προκαταρτικής διαβούλευσης ο κ. Παπαδεράκης συναντήθηκε χθες (13/9/2016) με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Κοζάνης, ενώ σήμερα θα βρίσκεται για τον ίδιο λόγο στην Καβάλα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα