ΠΕΔ Κρήτης: «Ναι στη φιλοξενία προσφύγων»

11:24 14/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ναι στη φιλοξενία 2.000 προσφύγων στην Κρήτη είπαν στην συντριπτική πλειοψηφία τους οι δήμαρχοι του νησιού κατά τη χθεσινή διευρυμένη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων.
Ως λύση προκρίθηκε η ενοικίαση σπιτιών και διαμερισμάτων αντί των ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας, ενώ αποφασίστηκε η κατανομή των προσφύγων να γίνει ανά νομό με βάση πληθυσμιακά κριτήρια. Με την απόφαση διαφώνησαν οι δήμοι Αποκορώνου και Ιεράπετρας, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασε και ο δήμαρχος Σφακίων.
Για

το συντονισμό της εγκατάστασης των προσφύγων αποφασίστηκε η συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής η οποία θα έρθει σε επαφή με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για τη διευθέτηση των τεχνικών θεμάτων. Στη συντονιστική επιτροπή αποφασίστηκε να προεδρεύει ο περιφερειάρχης Κρήτης και συμμετέχουν οι δήμαρχοι Ηρακλείου, Αγίου Νικολάου, Ρεθύμνου, Χανίων, Μινώα Πεδιάδας και Αγίου Βασιλείου.
Από τη χθεσινή συνεδρίαση απουσίαζαν οι βουλευτές της Ν.Δ. του νησιού, που με ανακοίνωσή τους γνωστοποίησαν ότι δεν αναγνωρίζουν και δε συμμετέχουν στη συνεδρίαση καθώς δεν υπάρχει επίσημη πρόταση ή εκπροσώπηση από την κυβέρνηση.
Το προσφυγικό θα είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου, που έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα