Κοζάνη: Αλλαγές στις λαϊκές

11:24 14/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Από τις αρχές του 2017 αναμένεται να εφαρμοστεί ο νέος Νόμος για τις λαϊκές αγορές και το πλανόδιο εμπόριο, ο οποίος εκτός των άλλων θα προβλέπει την πλήρη ψηφιοποίηση όλων των αδειών. Αυτό ανέφερε χθες (13/9/2016) στη διάρκεια της επίσκεψής του στο δήμο Κοζάνης ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης, ο οποίος έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει «τάξη» στις λαϊκές αγορές και το πλανόδιο εμπόριο με τη «άρση των στρεβλώσεων» που έχει δημιουργήσει το υφιστάμενο Νομικό Πλαίσιο.

Ο κ.

Παπαδεράκης διευκρίνισε επίσης ότι θα υπάρξει και ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων των Δήμων και των Περιφερειών σε ότι αφορά την έκδοση των αδειών, με τους Δήμους να είναι αρμόδιοι για τις άδειες των παραγωγών και τις Περιφέρειες για τις άδειες των επαγγελματιών. Στη συνάντησή του που είχε με το διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτή ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή τόνισε ότι πλέον τα Κέντρα αυτά θα έχουν τον κυρίαρχο ρόλο σε ότι αφορά τη λειτουργία των «αγορών χωρίς μεσάζοντες».

Στη διάρκεια της παρουσίας του στο δήμο Κοζάνης ο κ. Παπαδεράκης ενημερώθηκε από τους αρμόδιους αντιδημάρχους για την πρόταση του δήμου για τη δημιουργία «κλειστής λαϊκής αγοράς» στο χώρο του πρώην σιδηροδρομικού σταθμού, την οποία χαρακτήρισε «πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτοποριακή», καθώς όπως τόνισε θα «λύσει πολλά προβλήματα στον αστικό ιστό της πόλης, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα το εμπόριο».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα