Κώστας Τσιάρας: Τεράστιο δώρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες

15:06 8/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

«Με την τροπολογία του κ. Ξανθού και του κ. Πολάκη, η κυβέρνηση κάνει ένα τεράστιο δώρο στις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες» σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας των ιδιωτικών κλινικών. «Δεν δικαιούστε να κάνετε τους τιμητές και να κουνάτε το δάχτυλο αφού σήμερα ψηφίζετε την αύξηση των τιμών των φαρμάκων, όχι μόνο για την Ελλάδα,

αλλά και για τις υπόλοιπες 55 χώρες για τις οποίες η Ελλάδα αποτελεί χώρα αναφοράς για την τιμολόγηση των φαρμάκων», υποστήριξε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με την τροπολογία που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση επιλέγει να κατατμήσει χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια ορισμένους Καλλικρατικούς Δήμους της χώρας, ο κ. Τσιάρας έκανε λόγο για ψηφοθηρία και φθηνά πολιτικά ελατήρια. «Πολλά από τα αιτήματα για μια νέα αρχιτεκτονική στους Δήμους και τον Διοικητικό χάρτη της χώρας πιθανώς να είναι δίκαια και να πρέπει να εξεταστούν. Όμως, τέτοιες ανάγκες δεν προκύπτουν μόνο για τις νησιωτικές περιοχές της Επικράτειας. Υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις και για την ορεινή Ελλάδα. Είναι ωστόσο ανήκουστο όλη αυτή η συζήτηση να διεξάγεται 3 μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεν είναι σοβαρή μια τέτοια προσέγγιση» είπε ο Καρδιτσιώτης πολιτικός.
Σχετικά με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου, ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής υποστήριξε πως δεν επιλύει καμία από τις χρόνιες εκκρεμότητες και τα βαθιά προβλήματα στον χώρο της Υγείας για την ελληνική περιφέρεια ενώ υποστήριξε πως οι τελικές ρυθμίσεις είναι κατώτερες των προσδοκιών που φρόντισε να καλλιεργήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου υγείας στο παρελθόν.
«Ακούγαμε, κυρίως, τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη να μας λέει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ «τελειώνει», «κλείνει», «δεν θα υπάρχει από εδώ και πέρα». Αντ’ αυτού, έρχεται μια νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία απλώς και μόνο αλλάζει το όνομα. Αλλάζει την πινακίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ και δευτερευόντως διαφοροποιεί τον Οργανισμό σε σχέση με κάποια ελάσσονα ζητήματα. Δυστυχώς, αυτό το νομοσχέδιο πνίγεται μέσα στις αντιφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας» υποστήριξε ο Κώστας Τσιάρας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιχειρεί να διευθετήσει «μικροεξυπηρετήσεις» για ψηφοθηρικούς λόγους.
Τέλος, για μια ακόμα φορά απέδωσε στην κυβέρνηση έλλειμμα σεβασμού απέναντι στο Κοινοβούλιο και τις διαδικασίες του. «Σε ένα νομοσχέδιο που έχει σχεδόν εκατόν πενήντα άρθρα, έχουν έρθει δεκάδες τροπολογίες, που στην πραγματικότητα καταργούν τον ίδιο τον Κανονισμό της Βουλής» είπε χαρακτηριστικά, κλείνοντας την τοποθέτησή του.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα