Συνάντηση της υποψήφιας Δήμαρχου Βόλου Ν. Καπούλα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μ. Δραμητινού

15:06 8/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Προτάσεις συνεργασίας στο θέμα των αστέγων, των παιδιών που αφήνουν οι γονείς στο Νοσοκομείο, των κατ’ οίκον επισκέψεων, της αξιοποίησης των κληροδοτημάτων για τη δημιουργία κοινωνικών δομών και τη δημιουργία ενημερωτικών ομιλιών για ιατρικά θέματα, παρουσίασε ο Διοικητής του Αχιλλοπούλειου Ματθαίος Δραμητινός στην υποψήφια Δήμαρχο και επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος, Έξυπνη πόλη» Νάνσυ Καπούλα, σε συνάντηση τους.

Την υποψήφια Δήμαρχο Νάνσυ Καπούλα συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Αγγελική Γιοβάννη-Μπέη, Έφη Διανέλλου, Δημήτρης

Ζιάμας και Πέτρος Ζαρκάδας, ενώ από τη πλευρά της διοίκησης παρέστη και ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Χάρης Αποστολίδης.

Στο θέμα των αστέγων, ο κ. Δραμητινός υπογράμμισε, πως το Νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε καταφύγιο για ανθρώπους χωρίς στέγη, και κατήγγειλε ότι με ευθύνη του Δήμου Βόλου, δεν ανανεώθηκε η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ για τη Στέγη Κακοποιημένων Γυναικών.

Σχετικά με τα παιδιά που έχουν αφήσει οι γονείς τους στο Νοσοκομείο, λόγω αδυναμίας να τα μεγαλώσουν, ο Διοικητής τόνισε πως δεν υπάρχει καμία δομή ανηλίκων στην πόλη μας, εκτός από την Κιβωτό του Κόσμου, η οποία φιλοξενεί παιδιά και όχι βρέφη με αποτέλεσμα να απαιτείται ανεύρεση δομών για τα μωρά σε άλλη πόλη.

Όσον αφορά την αξιοποίηση των κληροδοτημάτων του Αχιλλοπούλειου για τη δημιουργία κοινωνικών δομών, ο κ. Δραμητινός, ανέφερε ότι ενώ πρότεινε την παραχώρηση δύο κληροδοτημάτων στο Δήμο Βόλου, προκειμένου ν’ αξιοποιηθούν για το σκοπό αυτόν μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος ύψους έως 2 εκατ. ευρώ, δεν έγινε καμία ενέργεια από τη δημοτική αρχή και το πρόγραμμα χάθηκε.

Από την πλευρά της, η υποψήφια Δήμαρχος Νάνσυ Καπούλα διαπίστωσε πως δεν υπάρχουν αντανακλαστικά και συνεργασία των κοινωνικών υπηρεσιών της πόλης, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί ένα δίκτυο συνεργασίας όλων των υπηρεσιών υγείας με το Δήμο Βόλου, ενώ χρειάζεται επίσης συνεργασία μεταξύ Δήμου και Νοσοκομείου για ένταξη κοινών δραστηριοτήτων σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στις 17 τομές που έχουν προχωρήσει στο Αχιλλοπούλειο, από το 2016 μέχρι σήμερα, ενώ στο θέμα της στελέχωσης, ο κ. Δραμητινός ενημέρωσε πως την τελευταία τριετία, έχουν προσληφθεί 43 γιατροί και 147 άτομα προσωπικό, ωστόσο το ΕΣΥ είναι «γερασμένο», με αποτέλεσμα συνεχώς να συνταξιοδοτούνται παλιοί γιατροί.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα