Κομοτηνή:Νίκος Παππάς: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίες»

23:17 26/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

“Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας” τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς από τα Αρριανά της Ροδόπης ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο Νομό. Το ίδιο είχε επισημάνει και στην Ορεινή Οργάνη δύο ώρες νωρίτερα. Ο κος Παππάς τόνισε πως αυτό που κάνει η Κυβέρνηση είναι να βάλλει τέλος σε μια «ντροπή», όπως τη χαρακτήρισε, την τηλεοπτική απομόνωση περίπου 60.000 κατοίκων (16.000 νοικοκυριά) απομακρυσμένων περιοχών

των τριών νομών της Θράκης (Ξάνθης, Ροδόπης, Εβρου), τις οποίες η Digea είχε αφήσει εκτός του δικτύου της.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επέλεξε τους μειονοτικούς οικισμούς σήμερα για να στείλει το μήνυμά του και αύριο στο Βόρειο Έβρο σε αμιγώς χριστιανικούς πληθυσμούς για να δείξει ότι ο αποκλεισμός της Digea ήταν αποκλεισμός χωρίς διακρίσεις. Με την πρωτοβουλία αυτή τοποθετούνται δορυφορικά «πιάτα» και αποκωδικοποιητές σε όλα αυτά τα νοικοκυριά, ώστε να μπορούν να βλέπουν και πάλι τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια ελεύθερης λήψης.

Το ιστορικό του αποκλεισμού

Το 2014 μετά την κατάργηση του αναλογικού σήματος κι επειδή η Digea δεν συμπεριέλαβε στο δίκτυό της τις παραπάνω περιοχές έπεσε «μαύρο» στις τηλεοπτικές οθόνες των κατοίκων, που έμειναν, σε αρκετές περιπτώσεις, με μόνη επιλογή, την ενημέρωση από τηλεοπτικά δίκτυα των γειτονικών χωρών.

«Η χώρα ανακάμπτει και μπαίνει στην τροχιά της σταθερής και δίκαιης ανάπτυξης. Και δίκαιη ανάπτυξη σημαίνει καθένας πολίτης αυτής της χώρας, ανεξαρτήτως προέλευσης ή θρησκεύματος, έχει το δικαίωμα στην ενημέρωση και αυτό η πολιτεία έχει την υποχρέωση να το εξασφαλίζει. Ήταν πραγματικά μια ντροπή, ειδικά περιοχές οι οποίες είναι και εθνικά ευαίσθητες να μην μπορούν να έχουν ενημέρωση από τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια και η μόνη διέξοδος των ανθρώπων να είναι τα τηλεοπτικά προϊόντα των γειτονικών χωρών» τόνισε ο Υπουργός έχοντας δίπλα του τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Αϊχαν Καραγιουσουφ, Μουσταφά Μουσταφά, τον πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου και άλλα στελέχη, μέλη και φίλους του κόμματος. Ακροατήριό του οι ορεσίβιοι κάτοικοι, κτηνοτρόφοι, καπνοκαλλιεργητές, άνεργοι που έσπευσαν να του μιλήσουν για τα προβλήματά τους και τα ζητήματα του τόπους. Θέματα τα οποία ανέπτυξε διεξοδικά ο δήμαρχος Αρριανών Αμέτ Ριτβάν.

Ο κ. Παππάς δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να επεκταθεί το πρόγραμμα και σε άλλες περιοχές της χώρας, εκτός από τη Θράκη, γιατί όπως είπε χωρίς τηλεόραση είναι και άλλες περιοχές, χωρίς να είναι απομακρυσμένες, και δεν θα μπορούσε να διανοηθεί κανείς ότι δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα, όπως στην Πελοπόννησο «Κι όμως και η Πελοπόννησος αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με εσάς» είπε στους κατοίκους των Αρριανών.

«Είναι κάτι πολύ θετικό, το είχε ανάγκη η περιοχή» δήλωσε ο δήμαρχος Αμέτ Ριτβάν για τη δράση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Αύριο το πρωί ο Υπουργός θα επισκεφτεί, τη ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης, το Ορμένιο και τα Δίκαια του Έβρου. Επίσης, θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη, όπου στις 20.00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Φώτο: Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Υπουργού σε Οργάνη και Αρριανά Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα