Δ.Παναγιωτόπουλος: Επίσπευση διαδικασιών για δεματοποιητή στον Σκοπό και ενδιάμεση διαχείριση στον «Λίβα»

22:13 26/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Θέμα ωρών είναι να δοθεί η ΠΠΔ για την εγκατάσταση του ενοικιαζόμενου δεματοποιητή στον ΧΥΤΑ του Σκοπού μετά τη συνεννόηση που υπήρξε με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ.Γαλιατσάτο, όπως δήλωσε από τη Ζάκυνθο στην οποία και βρίσκεται από χθες ο γ.γ. αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτ.Ελλάδας-Ιονίου Δ.Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας πως δεν θα φύγει από το νησί, εάν πρώτα δεν διευθετηθεί το όλο θέμα ενώ θα επιστρέψει όταν θα γίνεται η συναρμολόγηση

και η δοκιμή για να ακολουθήσει η δεματοποίηση των σκουπιδιών.

Επίσης, όπως ανέφερε ο κ.Παναγιωτόπουλος, ο εργολάβος περιμένει προκειμένου να ξεκινήσει την διαμόρφωση του χώρου για την εγκατάσταση του δεματοποιητή, που είναι μια εύκολη διαδικασία, ενώ παράλληλα από σήμερα έως και 5 Μάιου ο ΦοΔΣΑ δεσμεύτηκε να εξασφαλίσει, τόσο την ΠΠΔ για το δρόμο που οδηγεί στη θέση «Λίβας» στην ορεινή Ζάκυνθο, όπου και θα γίνει η ενδιάμεση διαχείριση των σκουπιδιών με την εγκατάσταση όλου του αναγκαίου εξοπλισμού, όσο και τη μελέτη οδοποιοίας για τον ίδιο δρόμο, καθώς και την μελέτη αναδάσωσης για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Μάλιστα, όπως είπε, ο κ.Παναγιωτόπουλος, από αύριο θα έρθει δασολόγος στον τοπικό ΦοΔΣΑ που θα κάνει τη μικρή αυτή μελέτη για την οδοποιοία και από τις 5 έως 12 Μάιου, η διεύθυνση δασών Ζακύνθου, η επιθεώρηση δασών της αποκεντρωμένης διοίκησης και ο ίδιος, ως γ.γ. της αποκεντρωμένης στην Πάτρα, θα εγκρίνουν τις μελέτες αυτές, δηλ. οδοποιοίας και αναδάσωσης-αποκατάστασης, εκτός από την ΠΠΔ, ώστε από τις 15 του επόμενου μήνα η τοπική δασική υπηρεσία να εκδώσει πρωτόκολλο εγκατάστασης στον ανάδοχο για να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ενδιάμεση διαχείριση των σκουπιδιών στη θέση «Λίβας».

Πρόσθεσε, δε, πως από τις 15 Μάιου και μετά, θα υπάρξει ένα διάστημα ενδεχομένως δύο μηνών, όπου είτε ο ανάδοχος είτε ο ΦοΔΣΑ θα κάνει τα προβλεπόμενα έργα υποδομής στην εν λόγω περιοχή.

Τέλος, εξήγησε ότι ο Σκοπός παραμένει ως έχει, δεδομένου πως διαθέτει περιορισμένους χώρους και η καλύτερη θέση για την προσωρινή εγκατάσταση και λειτουργία του δεματοποιητή των σκουπιδιών είναι στην είσοδο του χώρου αυτού, όπου δεν απαιτούνται ιδιαίτερες παρεμβάσεις, γιατί υπάρχει τσιμέντο, επίσης, υποσταθμός της ΔΕΗ και αποστραγγιστικός αύλακας για να καταλήγουν τα στραγγίδια στον βιολογικό, ενώ το μηχάνημα θα τοποθετηθεί σε ένα επίπεδο κομμάτι με διαστάσεις 10χ5μ.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης-Σάκης Νέγκας

Keywords
Τυχαία Θέματα