Κομοτηνή:30-10-2018 Πρωινή Ενημέρωση

07:31 30/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική
Ο Νίκος Κοτζιάς στην Κομοτηνή
Η κίνηση ιδεών Πράττω Ν. Ροδόπης στις 7 Νοεμβρίου φιλοξενεί στην Κομοτηνή τον πρώην υπουργό εξωτερικών και πρόεδρο της κίνησης ιδεών Πράττω Νίκο Κοτζιά. Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «η Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει» στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ στις 7 Νοεμβρίου στις 19:00.

Περιφέρεια
Υποψήφιος περιφερειάρχης

ο Δημήτρης Πέτροβιτς
Την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές γνωστοποίησε με ανακοίνωση χθες ο νυν αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς. «Η απόφασή μου να ηγηθώ ενός ανεξάρτητου συνδυασμού, αποτελεί προσωπική επιλογή, αλλά και παρότρυνση πολλών συμπολιτών, κυρίως νέων, που αντιλαμβάνονται τις ανησυχίες και τον προβληματισμό που επικρατούν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Περιφέρειά μας.» αναφέρει μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης και σημειώνει πως η συγκρότηση του συνδυασμού θα ξεπεράσει τα κομματικά στεγανά.

Οικονομία
Ενδιάμεση Εκπτωτική περίοδος 1 – 15 Νοεμβρίου 2018
Ξεκινάει η δεύτερη ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος για το έτος 2018, την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου και λήγει την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου . Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της υποχρεωτικής αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής προτείνει τα καταστήματα να παραμείνουν ανοικτά , την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 από τις 11:00 – 15:00.

Διεθνές Συνέδριο
«Έδρες Νεοελληνικών Σπουδών στην Ευρώπη: Παρόν, Παρελθόν, Μέλλον»
Η Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ. και το Δ.Π.Μ.Σ. «Εξειδίκευση στις Τ.Π.Ε. και Ειδική Αγωγή – Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης» διοργανώνουν διεθνές συνέδριο με τίτλο «Έδρες Νεοελληνικών Σπουδών στην Ευρώπη: Παρόν, Παρελθόν, Μέλλον» στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2018 στο πλαίσιο της τελετής αναγόρευσης του Μόσχου Μορφακίδη σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής.

Βουλή-Κόμματα- Κινήματα
Κοντά στο Δ.Π.Θ. και τις νέες πρυτανικές αρχές ο Ιλχάν Αχμέτ

Για μια νέα εποχή για το Δ.Π.Θ. και μια καινούργια αρχή στην σχέση του με την τοπική κοινωνία και τους θεσμικούς της φορείς έκανε λόγο ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ μετά τη επίσκεψή του στις νέες πρυτανικές αρχές, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του πανεπιστημίου στην Κομοτηνή την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου. Τον βουλευτή Ροδόπης υποδέχτηκε στο γραφείο του ο νέος πρύτανης, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, παρουσία των αντιπρυτάνεων Ζωής Γαβριηλίδου και Μαρίας Μιχαλοπούλου. Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στο νέο πρυτανικό σχήμα τις πρωτοβουλίες που πήρε ο ίδιος στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έργου, παραδίδοντας τους ειδικό τεύχος που εμπεριέχει το σύνολο των δράσεων των τελευταίων τριών ετών. Ο βουλευτής Ροδόπης διαβεβαίωσε πρύτανη και αντιπρυτάνεις ότι θα βρίσκεται δίπλα στην προσπάθειά τους για να υπάρξει αλλαγή του κλίματος που τραυμάτισε την εικόνα του Δημοκριτείου στα μάτια της κοινής γνώμης.

Ερώτηση στη Βουλή για τους καπνοκαλλιεργητές
Στην τεράστια μείωση του εισοδήματος χιλιάδων καπνοκαλλιεργητών αναφέρεται η ερώτηση που κατατέθηκε από τον βουλευτή Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ. «Η ερώτηση αποτελεί το απαύγασμα όλων των θέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις δυνατότητες ενισχύσεων στον αγροτικό τομέα με την τρέχουσα αλλά και την σχεδιαζόμενη νέα ΚΑΠ μετά το 2020, που προέκυψε από την πρόσφατη επίσκεψη στις Βρυξέλλες γι’ αυτόν τον σκοπό του βουλευτή Ροδόπης και των συνεργατών του» αναφέρεται σε ανακοίνωση του βουλευτή.

Εθελοντισμός
Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2018
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ διοργανώνει τον 9o Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας από τις κατά τόπους εθελοντικές ομάδες υποστήριξης που είναι μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας.! Για την ΡΟΔΟΠΗ τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος για 9η χρονιά η »Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας ΡΟΔΟΠΗΣ΄΄. Έτσι την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ. διοργανώνει εκδήλωση – γιορτή για τον μητρικό θηλασμό η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή, στην Πλατεία Ειρήνης δίπλα στο σιντριβάνι.

Μητρόπολη
Εξαετές μνημόσυνο Μακαριστού Δαμασκηνού
Το εξαετές μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Κυρού Δαμασκηνού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στον ιερό καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Πολιτισμός
93 χρόνια μετά τίμησαν τον Μάνο
Η περιφέρεια ΑΜΘ, η Π.Ε. Ξάνθης και Επιτροπή Διαχείρισης του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» ευχαριστούν με ανακοίνωσή τους όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης «93 χρόνια απ’ την γέννηση του Μάνου…» που πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 23 Οκτωβρίου, στο Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης. Το σπίτι που γεννήθηκε ο Μάνος, γέμισε παιδικές φωνές, ζωγραφιές, παραμύθια, διαδραστικά παιχνίδια και πολλή μουσική. Τα πρώτα γενέθλια του Μάνου στο σπίτι που γεννήθηκε, 93 χρόνια μετά τη γέννηση του, στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία. Η συγκεκριμένη μέρα θα αποτελέσει από δω και πέρα μέρα γιορτής και χαράς για τον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης αλλά και όλη τη πόλη.

Οι ΔεΜαΝαιΚαιΝαι στην Κομοτηνή
Οι ΔεΜαΝαιΚαιΝαι, η μοναδική ομάδα αυτοσχεδιασμού στη Β. Ελλάδα εμφανίζεται την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου στις 9:30 σε μια παράσταση κωμικών θεατρικών αυτοσχεδιασμών στην Λέσχη Κομοτηναίων.

Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθησαν 4 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν την Κυριακή στους νομούς Ροδόπης και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 36, 20, 20 και 18 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά εικοσιπέντε (25) μη νόμιμους μετανάστες.

Αθλητισμός
Νίκη Ευρώπης για την Ξάνθη

C

Μια μεγάλη νίκη με ανατροπή πέτυχε η Ξάνθη το απόγευμα της Δευτέρας στα Πηγάδια απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Το συγκρότημα του Ράσταβατς κέρδισε με 2-1 χάρη σε ένα εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος η Ξάνθη είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στο ‘7 αλλά ο Βελλίδης απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Γέντριτσεκ. Η ομάδα των Ιωαννίνων είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες και πέτυχε το γκολ με τον Μυστακίδη στο ’29. Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη μπήκε με αποφασιστικότητα και ισοφάρισε με τον Μπρίτο στο ’64, συνέχισε να κάνει ευκαιρίες και, τελικά, κέρδισε το ματς με σουτ του Γέντριτσεκ στο ’77 πετυχαίνοντας την απόλυτη ανατροπή.

Καιρός :
Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά από το μεσημέρι στα νοτιοανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα