Κομοτηνή: Στις Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης το Εργαστήρι Κεραμικής

09:21 1/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης της Ξάνθης συμμετέχει το Τμήμα Κεραμικής του «Αθηνίωνα» συνεχίζοντας την ξεχωριστή πορεία του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης, που ιδρύθηκε στην πόλη της Κομοτηνής το 1995 και έκτοτε δραστηριοποιείται στο χώρο των Εικαστικών. Εδώ και δύο χρόνια στεγάζεται μαζί με την Παπαδριέλλειο Δημοτική Πινακοθήκη στο Μέγαρο Στάλιου. Στους χώρους του Μεγάρου λειτουργούν 13 εργαστήρια, μεταξύ των οποίων το Τμήμα Κεραμικής.

Το εργαστήριο Κεραμικής έχει παρουσία μόλις δύο χρόνων και διδάσκει σε αυτό από εφέτος η κεραμίστρια Δώρα Τσιλιγκίρη, απόφοιτος

της Σχολής Κεραμικής του ΕΟΜΜΕΧ Θεσσαλονίκης. Μετά τη φετινή χρονιά, το εργαστήριο συμμετέχει στο πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης της Ξάνθης εκθέτοντας τις δημιουργίες των μαθητευόμενών του στη Δημοτική Πινακοθήκη της Ξάνθης. Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι: πρωί 10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. και απόγευμα 6.00 μ.μ. -11.00 μ.μ.

Στην έκθεση συμμετέχουν τα μέλη του τμήματος: Αστερίου Νίκος, Βουζουκίδου Άνθη, Γουγουσάκη Ροδόπη, Καζαντζή Θούλη, Καραπούλη Έφη, Κοντόβα Αντωνία, Μαμούκαρη Πέρσα, Σουγλή Κάλλη, Τσολακίδου Άννα, Στέλλα Φιλιού και ο ζωγράφος και ταμίας του Συλλόγου Γεωργίου Άγγελος.
Φώτο: Στιγμιότυπα από τα έργα των μαθητών του Εργαστηρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα