Ένας παλιός Φοιτητής του Δ.Π.Θ. εντυπωσιάζει στη μουσική σκηνή

08:17 1/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένας «Ξανθιώτης», λόγω των Σπουδών του στο Δ.Π.Θ., ο Γιώργος Φωκάς, μουσικός και τραγουδιστής από τη Θεσσαλονίκη κάνει τα δικά του βήματα στη μουσική σκηνή εντυπωσιάζοντας με το ταλέντο και τις δημιουργίες τους.

Όχι τυχαία, καθώς ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική για περισσότερα από 10 χρόνια και η μουσική του πορεία μέχρι στιγμής περιλαμβάνει: Περισσότερες από 1500 live εμφανίσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα,

από το 2000 μέχρι σήμερα, σαν performer, frontman και κιθαρίστας. Κατάκτηση της πρώτης θέσης σε πανελλήνιο διαγωνισμό της Cosmote και του Jumping fish για την ανάδειξη του support group της συναυλίας των Bon Jovi(Rockwave Festival, 2011). Κατάκτηση της πρώτης θέσης στο «Φεστιβάλ Κοζάνης 2012» . Συμπρωταγωνιστής στηRock Opera : Alexander the Great, μια παραγωγή της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Κ.Θ.Β.Ε, με παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης και προσεχώς σε χώρες του εξωτερικού.

Έτοιμη η πρώτη προσωπική δουλειά
Αυτό το διάστημα ετοιμάζει την πρώτη του προσωπική δουλειά, με ελληνόφωνο στίχο και funk/rockύφος, μέρος της οποίας μπορείτε να δείτε στο YouTube και στην επίσημη σελίδα του στο facebook, πληκτρολογώντας «Γιώργος Φωκάς», καθώς και στα διάφορα stage της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. «Θα έρθω και στη Θράκη» υπόσχεται και προσθέτει πως είναι μια περιοχή που την γνωρίζει πολύ καλά, καθώς έχει περάσει υπέροχα φοιτητικά χρόνια. «Έχω παίξει πολλές φορές στην Κομοτηνή και περνάω υπέροχα κάθε φορά που βρίσκομαι εκεί» δηλώνει. Αναφερόμενος δε στη δισκογραφική του δουλειά σημειώνει πως το ταξίδι ξεκίνησε στο χώρο του διαδικτύου. «Η ευκολία που έχει κάποιος να ανεβάσει μια δουλειά του στο internet δημιουργεί μια πολύ μεγάλη πληθώρα» σημειώνει προσθέτοντας πως ο ακροατής δεν μπορεί να αφομοιώσει τόσο εύκολα. «Θέλει λίγη προσπάθεια παραπάνω να βγεις από το σύνολο και να ξεχωρίσεις. Το καλό είναι ότι έχεις τη δυνατότητα να λειτουργείς χωρίς μεσάζοντες.»

Συνεργασίες με σπουδαία ονόματα της μουσικής σκηνής
Οι συνεργασίες με γνωστά ονόματα του χώρου όπως : Αντώνης Μιτζέλος, Λάκης Παπαδόπουλος, Παντελής Θαλασσινός, Μπλε, Κωσταντίνος Μαρκουλάκης, κ.α ξεχωρίζουν στην πορεία του κ. Γιώργου Φωκά «Δεν το πίστευα, γιατί όλους αυτούς τους άκουγα και τους μελετούσα όταν ήμουν παιδί» δηλώνει ικανοποιημένος για αυτές τις συνεργασίες.


Ελληνόφωνος πολιτικοποιημένος στίχος
«Ο ελληνόφωνος στίχος μιλά πιο εύκολα στην καρδιά του έρωτα.» τονίζει ο νεαρός μουσικός και σπεύδει να εξηγήσει ότι οι δουλειές του αγγίζουν κοινωνικά, πολιτικά και φιλοσοφικά ζητήματα. «Νομίζω ότι η εποχή όλα τα σηκώνει αρκεί να τα παρουσιάσεις με το σωστό τρόπο» τονίζει επισημαίνοντας πως «Είναι πολύ σημαντικό και ωραίο να καταφέρνει να ζεις από αυτό που κάνεις.» δηλώνει υποσχόμενος ότι στους προορισμούς τους θα βρίσκεται πάντα η Θράκη.
Φώτο: Γιώργος Φωκάς

Keywords
Τυχαία Θέματα