Κομοτηνή: Πρωινή Ενημέρωση

06:34 14/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική
70 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ για την αναβάθμιση των δημοτικών Παιδικών Χαρών
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψε χθες, Τρίτη, την απόφαση ενεργοποίησης της πρόσκλησης προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ για την «Προμήθεια και Τοποθέτηση Εξοπλισμού για την Αναβάθμιση Παιδικών Χαρών των Δήμων της Χώρας» στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης Δήμων «ΦιλόΔημος ΙΙ».

Το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους δήμους της Χώρας για την υποβολή προτάσεων προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα για την αναβάθμιση των παιδικών

χαρών με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της ψυχαγωγίας των ανηλίκων. Το πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2019. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων ορίζεται η 31η Μαΐου 2018.

Στις 19 Μαρτίου η υποβολή των αιτήσεων για το «Εξοικονόμηση κατ΄οίκον»
Από τις 8:00 π.μ. της Τρίτης, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα exoikonomisi.ypen.gr, έχει ενεργοποιηθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ». Μέσα σε λίγες ώρες έγιναν 1,5 εκατομμύριο προσπάθειες εισόδου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Ο υπερβολικός φόρτος εργασίας που προέκυψε επιβάρυνε την ηλεκτρονική πλατφόρμα στα όρια των δυνατοτήτων της, με αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις. «Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τους πολίτες που υπέστησαν αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία» δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, «καθώς και να δεσμευτώ ότι η διαδικασία υποβολής αίτησης θα ομαλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό, με έμφαση στην κατοχύρωση τόσο της ασφάλειας του συστήματος όσο και της διαφάνειας των διαδικασιών που σχετίζονται με την ένταξη στο πρόγραμμα». Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για την: Ανατολική Μακεδονία – Θράκη τη Δευτέρα, 19 Μαρτίου στις 8:00 π.μ.

Επιστολή του ΤΕΕ Θράκης

Επιστολή αναφορικά με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την υλοποίηση του νέου προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ έστειλε το ΤΕΕ Θράκης προς τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος.
«Ανεξάρτητα με το πότε ανοίγει ή κλείνει η πλατφόρμα του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ , από τη στιγμή που το επιστημονικό κύρος ενός μηχανικού κρίνεται κυρίως από το πόσο γρήγορος είναι, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα του παρεχόμενου έργου, χωρίς να συνεκτιμηθούν στην κρίση βασικά τεχνικά εργαλεία, είναι σίγουρο ότι οδηγεί ουσιαστικά σε μη αξιολόγηση άρα σε μη αξιοκρατία.» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή του προέδρου Δημήτρη Λουρίκα. Το ΤΕΕ Θράκης ζητά την λειτουργία του συστήματος υποβολής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (πχ 3 μήνες).

Περιφέρεια
Νέα πρόεδρος στο Π/Σ της Αν.Μ.Θράκης
Η πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Αθλητισμού και Πολιτισμού και πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης Ελένη Δημούδη, είναι η νέα Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αντικαθιστώντας τον Σωτήρη Μποταϊτη ο οποίος και παραιτήθηκε, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, πριν δύο εβδομάδες. Η κα Δημούδη ανέλαβε καθήκοντα στο πλαίσιο της ειδικής χθεσινής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου.

Μειονότητα
Επαφές Μουφτήδων στην Αθήνα

Ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή και ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Ξάνθης κ. Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, προσεκλήθησαν και παραβρέθηκαν στην δεξίωση που παρέθεσε ο Πρέσβης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Αθήνα κ. Majid M. Shabestari.
Οι Σοφολογιώτατοι Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή, κατά την διάρκεια της δεξίωσης, με αρκετούς εκπροσώπους και διπλωμάτες μουσουλμανικών χωρών και να ανταλλάξουν απόψεις μαζί τους. Παράλληλα, προσκάλεσαν Διπλωμάτες Μουσουλμανικών χωρών στην περιοχή μας, προκειμένου μεταξύ των άλλων να αποκτήσουν προσωπική άποψη για την επί δεκαετίες ειρηνική συμβίωση και συνύπαρξη του Μουσουλμανικού και του Χριστιανικού στοιχείου της Θράκης, που αποτελεί πρότυπο προς μίμηση για πολλές χώρες του Δυτικού και Μουσουλμανικού κόσμου.

Αρχαιολογία
Εργασίες κατασκευής του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) στην Π.Ε. Ροδόπης
Οι εργασίες κατασκευής του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) στην Π.Ε. Ροδόπης, με υπεύθυνη αρχαιολόγο από την πλευρά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης την κα Μαρίνα Τασακλάκη, ξεκίνησαν στις αρχές του 2017 και ολοκληρώθηκαν στο τέλος του ίδιου έτους. Από τα συνολικά δώδεκα τυχαία ευρήματα που καταγράφηκαν, μόνο τα δύο εξελίχθηκαν σε σωστικές ανασκαφές μεγάλης διάρκειας και μπορούν πλέον να χαρακτηριστούν θέσεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Ευρήματα και στην Ξάνθη

Ευρήματα από την εποχή του Χαλκού, του Σιδήρου και του Φίλιππου του 4ου έως τα ρωμαϊκά και τα βυζαντινά χρόνια στην Ξάνθη. Τα αποτελέσματα των ανασκαφών παρουσιάστηκαν από την ΕΦΑ Ξάνθης στο συνέδριο των Αρχαιολόγων στη Θεσσαλονίκη. «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός της ανακάλυψης άγνωστων θέσεων και του εμπλουτισμού της αρχαιολογικής τοπογραφίας διαχρονικά», αναφέρει η κα Κωνσταντίνα Καλλιντζή, Προϊσταμένη της ΕΦΑ Ξάνθης

Παιδεία
Η εκπαίδευση της μειονότητας
Διημερίδα της Δ.Ο.Ε. με θέμα: «Η εκπαίδευση της μειονότητας και το σχολείο των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών και δικαιωμάτων στο περιβάλλον συνύπαρξης πλειονότητας και μειονότητας στη Θράκη» θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή στις 14-15 Μαρτίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Chris & Eve. Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι οι: Γιαγκουνίδης Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής της Συγκριτικής Παιδαγωγικής του Π.Τ.Δ.Ε. του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Γραμματίκας Βασίλειος, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Συρίγος Άγγελος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου & Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Δημάση Μαρία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Εισηγήσεις θα παρουσιαστούν και από εκπαιδευτικούς των σχολείων της Θράκης. Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. από όλη την Ελλάδα.

Αντιδράσεις για την διημερίδα
«Δεν προσκληθήκαμε ποτέ» αναφέρουν και εξαγγέλλουν την αποχή τους ο Σύλλογος Δασκάλων Μειονοτικών Σχολείων Ν. Ξάνθης – Αποφοίτων Ε.Π.Α.Θ. και ο Σύλλογος Δασκάλων Αποφοίτων Ε.Π.Α.Θ. Ν. Ροδόπης-Ν. Έβρου για την διημερίδα της ΔΟΕ. Αιχμηρή ανάρτηση για τη διοργάνωση της διημερίδας έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB ο Στέφανος Μακρυγιάννης, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ροδόπης, « Διημερίδα αντί για συνέδριο. 4 πανεπιστημιακοί αντί για 10 . 4 εισηγήσεις μόλις από εκπαιδευτικούς αντί για δεκάδες. Καμιά στρογγυλή τράπεζα αντί για 5. Προσχηματική πρόσκληση των φορέων της μειονότητας. Παράθεση απόψεων αντί για ουσιαστική συζήτηση. Ο κυβερνητικός – γραφειοκρατικός συνδικαλισμός παλιός και νέος με οργανωτικά μοντέλα αποκλεισμού θέλει «ελεγχόμενες» καταστάσεις και ταυτόχρονα αφήνει ανοιχτή την πόρτα για τα παιχνίδια των εθνικισμών και του ρατσισμού.» σημειώνει ο κος Μακρυγιάννης .

Κόμματα- Βουλή
Ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ προέβη χθες σε δύο κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που αφορούν σε ζητήματα αιχμής της τοπικής οικονομίας. Η πρώτη αφορά στην επανακατάθεση της ερώτησης για τις Αποζημιώσεις 94 Κτηνοτρόφων της Π.Ε. Ροδόπης που επλήγησαν από την ευλογιά των προβάτων το 2014. Το δεύτερο θέμα αφορά σε κατάθεση ερώτησης για το έκτακτο βοήθημα των 1.000 ευρώ για τους εργαζομένους της ΕΝΚΛΩ και της ΣΕΛΜΑΝ, καθώς, όπως σημειώνει ο βουλευτής, υπάρχει ενδεχόμενο τελικά η υπουργική απόφαση να αναφέρεται σε ανέργους κατά την ημέρα έκδοσής της υπουργικής απόφασης, πράγμα που θα σημάνει ότι θα εξαιρεθεί από την καταβολή του επιδόματος η συντριπτική πλειοψηφία των πρώην εργαζομένων αυτών των επιχειρήσεων σύμφωνα με τον βουλευτή.

Οικονομία
Στήριξη ΜμΕ
Η απόφαση στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) αποτελεί μονόδρομο για την ανάπτυξη και την τοποθέτησή τους στο επίκεντρο της ελληνικής οικονομίας ανέφερε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης κ. Ανέστης Βαφειάδης με αφορμή την παρουσία του στη Δεύτερη Διεθνή Συνάντηση των Αθηνών που διοργάνωσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας στην Αθήνα. Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την φτωχική παρουσία της παραγωγής στην έκθεση Expo στην Αθήνα.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Κοινωνία
Ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών
Ανακοίνωση σχετικά με την παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Αν. Μ. Θράκης που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης εξέδωσε ο Σύλλογος σημειώνοντας πως «για την προσχολική αγωγή η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στους Δήμους και εμμέσως στους δημότες, γιατί: Είναι γνωστό ότι οι κυβερνήσεις διαχρονικά μετέφεραν αρμοδιότητες στους δήμους, χωρίς τους αναγκαίους πόρους, με αποτέλεσμα το κόστος της υλοποίησης της αρμοδιότητας να μεταφέρεται στους δημότες. Π.χ παιδικοί σταθμοί- τροφεία, συντήρηση σχολικών κτιρίων- μείωση στο μισό των πόρων για αυτή την αρμοδιότητα. Η ανέγερση δε σχολικών μονάδων μόνο μέσω ΕΣΠΑ γίνεται, με ότι αυτό συνεπάγεται.» Ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης(μέλος ΟΓΕ) εμμένει στη θέση της για την προσχολική αγωγή τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «Κάθε παιδί πρέπει να έχει μια θέση στα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς και αυτό να του παρέχεται δωρεάν και με ευθύνη του κράτους.»

Εκπαίδευση – Σχολεία

C

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία της Κομοτηνής στις 16 Μαρτίου στις 13:30 διοργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ροδόπης καλώντας κάθε εκπαιδευτικό να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις για κατάργηση του ν.3848 και για μαζικούς Μόνιμους Διορισμούς και Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών σε Ειδική και Γενική Αγωγή για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. «Δεν μπαίνουμε σε κανένα παζάρι μορίων, δεν δεχόμαστε κανένα πλαφόν στην προϋπηρεσία, κανένα προσοντολόγιο.»σημειώνουν οι διοργανωτές. Επίσης, ζητούν εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων σε όλα τα επίπεδα.

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου
Το 2ο ΚΑΠΗ του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής και το 7ο Δημοτικό Σχολείο συνδιοργανώνουν κοινή εκδήλωση Εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821, με απαγγελία ποιημάτων αμφότερα από κυρίες του 2ου ΚΑΠΗ αλλά και των παιδιών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 και ώρα 10.30 το πρωϊ στο αμφιθέατρο του Πολυλειτουργικού Κέντρου Δήμου Κομοτηνής ( Γρ. Μαρασλή 1).

Τοπικό σπορείο
Η Τοπική Ομάδα Πελίτι Κομοτηνής διοργανώνει ανοιχτό σπορείο την Κυριακή 18 Μαρτίου από τις 11:00 έως τη μία 1:00 μ.μ στην αυλή του 9ου Δημοτικού σχολείου Κομοτηνής. Οι μαθητές του σχολείου και τα μέλη της τοπικής ομάδας του Πελίτι θα σας σπείρουν τους παραδοσιακούς σπόρους που εσείς επιθυμείτε, για να μεγαλώσετε τα δικά σας φυτά.

Media
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΗΕΜΘ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00 της Τετάρτης, 14 Μαρτίου 2018 για όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τηλεόρασης που εργάζονται στην ΕΡΤ (και στην ΕΡΤ-3) και στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας (Alpha, Antenna, Μακεδονία, ΣΚΑΙ, STAR, EPSILON TV και ΑΡΤ), σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό “MEGA” μετά την απόφαση του ΕΣΡ να ρίξει «μαύρο» στο κανάλι. Οι Ενώσεις των εργαζομένων δηλώνουν πως θα στηρίξουν κάθε προσπάθεια, που έστω και την ύστατη στιγμή, θα δίνει προοπτική σωτηρίας στο κανάλι.

Αλληλεγγύη
Όλοι μαζί μπορούμε
Έκκληση απευθύνει οικογένεια από την Ροδόπη, για συγκέντρωση χρημάτων της τάξης των 51.000 ευρώ, για ειδική εγχείρηση τοποθέτησης προσθετικού μέλους στο παιδί τους, καθώς ακρωτηριάσθηκε το χέρι του σε μηχανή για κιμά. Για το σκοπό αυτό έχει ανοιχθεί ένας ειδικός λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς στον Αριθμό Gr 740 172 357 000 53 57 090 22 9561, στο όνομα Θεοδώρα Ιωαννίδου.

Πολιτισμός
Χελιδονίσματα στην Κομοτηνή
Το μήνυμα του ερχομού της άνοιξης, φτάνει για μία ακόμη φορά στην Κομοτηνή με τα Χελιδονίσματα, που οργανώνουν από κοινού, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου, το Μουσικό Σχολείο και το Μουσικό Εργαστήρι «Νότα» του Χρήστου Χατζόπουλου. Οι τριήμερες εκδηλώσεις έχουν ως εξής: Την Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 10.30 π.μ.: Έναρξη πορείας με τα «Χελιδονίσματα» από το Μουσικό Σχολείο, συνέχεια στάση στη Νικηφόρου Γρηγορά και κατάληξη στην Πλατεία Ειρήνης. Στις 12 στην Πλατεία Ειρήνης θα ακουστούν τα «Χελιδονίσματα» με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, του Μουσικού Εργαστηρίου «Νότα» του Χρήστου Χατζόπουλου, του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Κομοτηνής και της χορωδίας του 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Κομοτηνής. Χορεύει το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του ΣΕΦΑΑ. Στις 8 μ.μ.: Στο Café Gecko, θα πραγματοποιηθεί ποιητική εκδήλωση του Εργαστηρίου ΣυνΜορΦωσΗ του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ με συνοδεία του Μουσικού Εργαστηρίου «Νότα». Σάββατο 17 Μαρτίου 10 π.μ.: Στο Δασάκι της Νυμφαίας, απέναντι από το πρώτο parking, θα γίνει υπαίθρια πρόβα του Μουσικού Εργαστηρίου «Νότα» του Χρήστου Χατζόπουλου, του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Κομοτηνής και της χορωδίας του 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Κομοτηνής υπό τη διεύθυνση της Β. Σεμερτζίδου. 7 μ.μ: Στην Πλατεία Ειρήνης, θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή πορεία με τα φαναράκια, των παιδικών σταθμών της Κομοτηνής με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Κομοτηνής (τμήμα Αιγείρου) υπό τη διεύθυνση του Γ. Σεργκενλίδη. 8 μ.μ.: Στο Ίδρυμα Παπανικολάου: α) «Μουσικά τιτιβίσματα» του Μουσικού Εργαστηρίου «Νότα» του Χρήστου Χατζόπουλου, του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Κομοτηνής και της χορωδίας του 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Κομοτηνής υπό τη διεύθυνση της Β. Σεμερτζίδου και β) Παιδική παράσταση με τίτλο «Ένας χαμογελαστός άνθρωπος» που είναι μία παραγωγή του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής Κυριακή 18 Μαρτίου 8 μ.μ.: Στη Λέσχη Κομοτηναίων, αναβιώνει για μία ακόμη χρονιά, ο χορός της «Ανθισμένης Αμυγδαλιάς» από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Κομοτηνής. Το χορό θα ανοίξει ο σύλλογος Alma Libre.

Χορωδιακή βραδιά
Χορωδιακή βραδιά αφιερωμένη στο Πάσχα και την άνοιξη, με την συμμετοχή των χορωδιών διοργανώνει το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 18:30, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Θα πάρουν μέρος οι χορωδίες: Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης. «Χρήστος Τσολάκης» του Συλλόγου των Αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. «Φίλιππος»Παλαιοκάστρου, Διδυμοτειχητών Θεσσαλονίκης και Cantusarte. Η εκδήλωση τελεί υπό την ευλογία της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθηςκαι θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώροτου Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

Θεατρική παράσταση
Τη θεατρική παράσταση «Γυναίκες» της Γαλάτειας Καζαντζάκη σε σκηνοθεσία και πρωτότυπη θεατρική απόδοση της Αλεξάνδρας Χριστοδουλέα, που ετοίμασε η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Ξάνθης (μέλος Ο.Γ.Ε.) φιλοξενεί σήμερα στην Κομοτηνή στις οκτώ το βράδυ ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ροδόπης (μέλος της ΟΓΕ), τιμώντας την 8η Μάρτη – Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Κι αυτή την εβδομάδα στη ΦΕΞ
«Τα “μαρτιάτικα”: η λαογραφία της Άνοιξης» παρουσιάζονται σήμερα στις 20.00 στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης από την Γαρυφαλλιά Γ. Θεοδωρίδου Διδάκτωρ Λαογραφίας ΔΠΘ . Αύριο Πέμπτη 15 Μαρτίου στις 21.00 Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης η κινηματογραφική Λέσχη της ΕΛΜΕ Ξάνθης & της ΦΕΞ οργανώνουν ένα κύκλο ταινιών και συζητήσεων με θέματα που αφορούν τους εφήβους & όχι μόνο.

Θεατρική παράσταση
Με υλικό από το «Ένα ακόμα και φύγαμε», του Χ. Πίντερ και το «Εγώ η Ουλρίκε Μάινχοφ καταγγέλω», του Ντάριο Φο και της Φρανκ Ράμε παρουσιάζεται θεατρική παράσταση την Παρασκευή 17 ,Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαρτίου στις 21:00 μ.μ., στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής. Πρόκειται για συμπαραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής – Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής

Αστυνομικό δελτίο
Επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Επίθεση στην είσοδο της οικοδομής όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης πραγματοποίησαν άγνωστοι δράστες το απόγευμα της Τρίτης, γύρω στις 7 μ.μ. Σύμφωνα με το Site Xanthi2.gr οι δράστες πέταξαν κόκκινες μπογιές, έσπασαν το τζάμι της εισόδου και έγραψαν συνθήματα στο δάπεδο της στοάς Νούση, όπου βρίσκεται η οικοδομή. Η επίθεση προκάλεσε αναστάτωση σε ενοίκους και διερχόμενους καθώς έγινε σε ώρα με ανοιχτή αγορά και με αρκετή κίνηση. Στην οικοδομή διαμένουν οικογένειες αλλά υπάρχουν και πολλά γραφεία γιατρών. Στην οικοδομή στεγάζεται η Νομαρχιακή και οι τρεις βουλευτές του κόμματος ενώ στο παρελθόν έχουν γίνει άλλες δύο επιθέσεις στο χώρο των γραφείων. Οι άγνωστοι δράστες, προφανώς μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, άφησαν τρικάκια με υπογραφή από το Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης,διαμαρτυρόμενοι για τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε καταλήψεις.

Καιρός
Λίγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδεςπροβλέπει η ΕΜΥ για την αν. Μ. Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 5 έως 17 βαθμούς κελσίου.

The post Κομοτηνή: Πρωινή Ενημέρωση appeared first on ert.gr.

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, ιλχάν αχμέτ, 25η μαρτιου, ΟΤΑ, μαΐου, ηλεκτρονική, τεε, συγκεκριμένο, νέα, αθηνα, μίμηση, ξανθη, θεσσαλονικη, eve, σχολεια, ελλαδα, δοε, τραπεζες, κος, βουλη, ενκλω, σελμαν, μμε, ΕΡΤ, expo, ογε, καπη, media, ΕΣΗΕΑ, εσηεμθ, εσπητ, επηεα, ετιτα, alpha, antenna, σκαι, star, epsilon, ΕΣΡ, συμμετοχή, δπθ, πασχα, ΑΠΘ, ελμε, συριζα, site, ΕΜΥ, ert, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, εκτακτο επιδομα, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, δωρο πασχα, θεματα πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, καιρος, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, τραπεζα πειραιως, ογα επιδοματα, τελος του κοσμου, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, αξιολογηση, αστυνομικο τμημα, αυτοδιοικηση, αποτελεσματα, βουλευτες, ελενη, ημερομήνια, καταληψεις, χωρες, ηλεκτρονική, δοε, δπθ, δωρεαν, εργαλεια, θεμα, θρακη, ιραν, παιχνιδια, πειραιως, πλαισιο, προγραμμα, σκαι, τεε, φυτα, χορος, ωρα, antenna, ert.gr, star, αγορα, αγωγη, ανοιξη, αφορμη, αχμετ, εβδομαδες, βραδια, βραδυ, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινεται, γραφεια, δευτερο, δευτεροβαθμια εκπαιδευση, δευτεροβαθμια, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δυνατοτητα, δωδεκα, ευλογια, εγινε, εγχειρηση, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, εκθεση, εκπαιδευση, ελμε, εβδομαδα, ενκλω, επηεα, εποχη, εσηεμθ, εσπητ, εσωτερικων, ετιτα, ευθυνη, ζητα, θεοδωρα, θεοδωριδου, ιδρυμα, ιλχάν αχμέτ, ιστορικο, καπη, κελσιου, κυβερνηση, κινηση, κος, λειτουργια, λεσχη, μαΐου, μακεδονια, μεχμετ, μίμηση, μειωση, μοντελα, μαρια, ξενοδοχειο, ομαδα, οικογενεια, οκτω, ονομα, ορια, ουσιαστικα, παιδι, παζαρι, πεμπτη, περιβαλλον, ποιοτητα, υπογραφη, προβληματα, πορτα, σαββατο, σελμαν, συγνωμη, σιγουρο, συγκεκριμένο, συζητηση, συνεχεια, συντηρηση, συγκεντρωση, συμμετοχή, σκηνοθεσια, συνθηματα, σχολειο, τμημα, τριτη, υλοποιηση, φαναρακια, φτανει, φορα, χερι, ωδειο, ωρες, αυλη, μποφορ, epsilon, eve, εμφαση, ιδιαιτερα, υπουργειο, κωνσταντινα, κυριακη, site, expo, τραπεζα, θεματα, θερμοκρασια, θεσεις, υλικο
Τυχαία Θέματα