Κομοτηνή: Οι BEERunners έτρεξαν πίνοντας μπύρα

19:38 16/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τους συναντήσαμε λίγο πριν την αναχώρησή τους από την Κομοτηνή. Τα μάτια τους έλαμπαν από χαρά. Τα πειράγματά τους έδιναν και έπαιρναν. Και τα σχόλια τους είχαν ως κεντρικό θέμα τον πρώτο πανελλαδικά αγώνα Beer Run, που διοργανώθηκε με μεγάλη συμμετοχή στην Κομοτηνή. Ήταν λίγοι

μόνο από τους 600 δρομείς που έλαβαν μέρος στην διοργάνωση. Δρομείς ή μήπως καλοί πότες; Για κάποιους και τα δύο. Με την μπύρα να ρέει άφθονη, σίγουρα ήταν και τα δύο.

Ο λόγος για την μεγάλη παρέα με αθλητές –δρομείς- εκδρομείς από την Χαλκιδική που συμμετείχαν στο ξεχωριστό αυτό event. «Ήταν πραγματικά πολύ όμορφα!» δήλωσαν στην ΕΡΤ Κομοτηνής μην κρύβοντας τον ενθουσιασμό τους. Ενθουσιασμός για την πόλη, την φιλοξενία, την διοργάνωση και την μπύρα της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης. Ήταν πρωτοβουλία των BEERunners Komotinis, που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη και φιλοξενία της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης αλλά και του Συλλόγου ατόμων με αναπηρία «Ηρόδικος».

Η διαδρομή των 6 χιλιομέτρων δεν κούρασε τους συμμετέχοντες. Μα και να τους κούραζε, η λύση ήταν έτοιμη, μπύρα. Η ιδιαιτερότητα του αγώνα ήταν ότι στο 3ο χλμ. της διαδρομής υπήρχε υποχρεωτική στάση και κατανάλωση ενός μεγάλου ποτηριού μπύρας. Κάτι που όπως δήλωσαν οι εκδρομείς – αθλητές από την Χαλκιδική δεν τους φάνηκε καθόλου «υποχρεωτικό». «Και η διαδρομή και η μπύρα και η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας ήταν εξαιρετική.» δήλωσαν σημειώνοντας από τώρα συμμετοχή και στη δεύτερη διοργάνωση!

BEERunners από διάφορα μέλη της Ελλάδας, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, μικροί και μεγάλοι δεν έχασαν στιγμή το κέφι και κέρδισαν με το σπαθί τους, ή μάλλον με το ποτήρι τους το αναμνηστικό μετάλλιο. «Θα ξαναέρθετε στην Κομοτηνή;» ρωτήσαμε τους συμμετέχοντες για να τους ακούσουμε να απαντούν με ένα στόμα και χωρίς δεύτερη σκέψη «Φυσικά! Για ένα, δύο, τρία ποτήρια μπύρας και όχι μόνο …» Τέλος, δεν παρέλειψαν να προτρέψουν όλους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό σημειώνοντας πως μόνο οφέλη έχει.
Φώτο: Οι κεφάτοι συμμετέχοντες δρομείς από την Κομοτηνή ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα