Στ. Γκατσίδης: Να δοθούν έγκαιρα σπόροι

19:38 16/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Να διεκδικήσουν «σωστή και δίκαιη αποπληρωμή και αποζημιώσεις για τα ασυγκόμιστα τεύτλα» όπως και να δοθούν έγκαιρα σπόροι για την νέα καλλιεργητική περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει, προτρέπει τους τευτλοκαλλιεργητές της περιοχής το μέλος της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ στην Ορεστιάδα, Σταμάτης Γκατσίδης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, με αφορμή τις εξελίξεις στην Ελληνική Βιομηχανία

Ζάχαρης και πιο συγκεκριμένα σε αυτές που αφορούν το τοπικό ζαχαρουργείο, «τα πράγματα δείχνουν ότι είναι πολύ δύσκολο να ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της πόλης και αυτό θα είναι μία άσχημη εξέλιξη για την τοπική οικονομία», σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία «χτυπήθηκε από τις πολιτικές που επέβαλλε η Ευρωπαϊκή Ένωση τις οποίες εφάρμοσαν οι Ελληνικές κυβερνήσεις. Μέσα σε τρία χρόνια άλλαξαν πέντε διοικήσεις στην ΕΒΖ, ενώ παράλληλα ταλαιπωρήθηκαν πολύ οι τευτλοπαραγωγοί». « Όλα αυτά δείχνουν ότι υπάρχει σκοπιμότητα, οι μικρομεσαίοι αγρότες να εγκαταλείψουν την καλλιέργεια ώστε η παραγωγή και εμπορία της ζάχαρης να περάσει στα χέρια των μεγάλων ομίλων, αφού η ζάχαρη έχει πολλά λεφτά» είπε ο κ. Γκατσίδης.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου
Φωτογραφία : Δήμητρα Παρασκευοπούλου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα