Ορεστιάδα: Οι δράσεις της εβδομάδας δημόσιας υγείας

18:33 16/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Από τη Ν. Ορεστιάδα ξεκίνησε σήμερα η «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» , στον Έβρο, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 22 Απριλίου, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα, όπως η εθελοντική αιμοδοσία, η διατροφή, οι εξαρτήσεις, ζητήματα αναπηρίας.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης, το πρωί πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία και δειγματοληψία μυελού των οστών, από τον Σύλλογο Αιμοδοτών «Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός» με τη συνδρομή της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Γ.Π.Ν.Ε.. Μέλη

του τοπικού Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών του Ερυθρού Σταυρού και της Ομάδας Θηλασμού Έβρου, παρείχαν σχετικές πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους , όπως και εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, σε αντίστοιχα ενημερωτικά περίπτερα που είχαν στηθεί για το σκοπό αυτό.

«Αισιοδοξούμε να γίνει θεσμός αυτή η δράση και περιμένουμε τους φορείς να δηλώσουν συμμετοχή και να ακούσουμε τις προτάσεις τους» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ , η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Ευαγγελία Κοσμαδάκη. Παράλληλα στον ίδιο χώρο, φιλοξενήθηκε έκθεση με ζωγραφιές μαθητών , με θέμα την αιμοδοσία και τη διατροφή, καθώς είχε προηγηθεί στα σχολεία τους σειρά ενημερωτικών ομιλιών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας. «Δεν μπορεί να υπάρξει κάτι χωρίς την εκπαίδευση. Τα σχολεία του νομού άλλωστε εδώ και τριάντα χρόνια αναπτύσσουν δράσεις σχετικά με την αγωγή υγείας. Οι μαθητές μας πρέπει να αποκτήσουν αυτή τη γνώση αφού είναι οι αυριανοί πολίτες» σχολίασε η υπεύθυνη του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, Σοφία Τσιροπούλου.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου
Φωτογραφίες :Δήμητρα Παρασκευοπούλου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα