Κομοτηνή: Ο Σύλλογος Θρακών Τέχνες δημιουργεί και προτείνει

07:40 30/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Σύλλογος Θρακών Τέχνες, οι εμπνευσμένοι χειροτέχνες, έκαναν αυτό που είχαν προγραμματίσει καιρό πριν, να εκθέσουν δηλαδή τη δουλειά τους, παρά το γεγονός ότι η λύπη τους ήταν μεγάλη, όπως σε όλη την Ελληνική Κοινωνία, για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών της Αττικής.

« Κάναμε την έκθεση γιατί το είχαμε υποσχεθεί σε πολύ κόσμο. Δεν είναι εύκολο να αποφασίζεις τι είναι σωστό να κάνεις κάθε φορά. Ενημερώσαμε τους πολίτες για το ποια είναι η τεχνική να δουλεύεις το ξύλο, το μέταλλο, το χαρτί. Πώς δημιουργείς με γυαλί, ύφασμα, ξυλογλυπτική και πυρογραφία, κατασκευές

με μέταλλο, με πηλό κ.α. Εννέα δημιουργοί με πολύ αγάπη, έμπνευση και φαντασία βρεθήκαμε κοντά στο κοινό.» δηλώνει η πρόεδρος κα Στέλλα Ζελεσκάκη.

Ημερίδα στις 7 Οκτωβρίου για τον πλούτο της ορνιθοπανίδας
Όσον αφορά στα μελλοντικά τους σχέδια; «Έχουμε πολλά όνειρα για την πόλη.» σημειώνει η δραστήρια πρόεδρος, πλαισιωμένη από την εξαιρετική ομάδα συνεργατών της κι αποκαλύπτει « Στις 7 Οκτωβρίου θα διοργανώσουμε ημερίδα με την στήριξη της Περιφέρειας όπου θα παρουσιαστούν δεδομένα από ειδικούς επιστήμονες για τον πλούτο της ορνιθοπανίδας, για την μοναδικότητα του βιότοπου. Θα δοθούν και άλλες πληροφορίες για οικονομικά δεδομένα από άλλες περιοχές που έχουν τολμήσει να αγκαλιάσουν το περιβάλλον τους και να το διασώσουν με τρόπο μοναδικό, οικολογικό.» Σύμφωνα με την κα Ζελεσκάκη θα κατατεθεί μια πρόταση στην πόλη, για τη δημιουργία ενός φεστιβάλ το οποίο θα εμπλέκει κάθε τομέα της πόλης, μαθητές, φοιτητές, καλλιτέχνες κ.α. «Για να γίνει πιστεύουμε ότι αρκεί, σε πολύ μεγάλο βαθμό, η συνεργασία Συλλόγων και Συνδέσμων επαγγελματιών. Το πρόβλημα με τους ανθρώπους είναι ότι είμαστε πάρα πολλές μονάδες που δεν συνεργάζονται. Αν καταφέρναμε να αλλάξουμε αυτό, είναι τόσο όμορφος ο τόπος μας που θα μπορούσαμε να τον κάνουμε να λάμπει και να το διατηρήσουμε κιόλας.»

Γιορτή για τα βότανα και τα λουλούδια της Άνοιξης
Μια ακόμη πρόταση, αυτή τη φορά της κας Βασιλικής Αργυριάδου, μέλους του Δ.Σ. , είναι η δημιουργία μιας γιορτής για τα βότανα και τα λουλούδια το Μάιο με την διοργάνωση εργαστηρίων, όπου τα παιδιά θα μαθαίνουν για τα βότανα και θα κάνουν παιχνίδια με τα βότανα. «Θα δίνεται μια ευκαιρία στους καλλιεργητές, στους παραγωγούς και σε όσους ασχολούνται με το λουλούδι , το βότανο το δένδρο να δείξουν τη δουλειά τους και να γνωρίσουν αυτό που κάνουν στον κόσμο. Είμαστε ανήσυχοι και κάθε μέρα σκαρώνουμε και κάτι άλλο.» εξηγεί η κα Αργυριάδου και δημιουργεί μια γλυκιά προσμονή για την επόμενη διοργάνωση του Συλλόγου Θρακών Τέχνες. Όσον αφορά στο μήνυμα που στέλνει η πρόεδρος «Μήνυμα ότι η ζωή είναι πάρα πολύ μικρή.» δηλώνει και προσθέτει με νόημα «Σήμερα. Σήμερα να ζήσουμε όσο καλύτερα γίνεται.»
Φώτο: Στιγμιότυπα από την τελευταία έκθεση του συλλόγου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα