Κομοτηνή: Ο Σταύρος Θεοδωράκης επισκέφτηκε το Νοσοκομείο

12:52 14/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με επίσκεψη στον «πολύπαθο» χώρο του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής συνέχισε την περιοδεία του σήμερα στη Θράκη ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης έχοντας συνάντηση εργασίας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και το Σωματείο Εργαζομένων. Με δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου και των ΜΜΕ απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. «Δεν νομίζω ότι θα έχουμε εκλογές. Η δική μας περιοδεία στη Θράκη είχε αποφασιστεί

καιρό πριν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Χασάν Εκρέμ, Ιλχάν Αχμέτ,Γιώργος Φιλιππίδης και Σταύρος θεοδωράκης

500.000 ευρώ τα χρέη προς τρίτους

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, τον κ. Γιώργο Φιλιππίδη συζητήθηκαν τα προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος, προβλήματα που αφορούν κυρίως το κτιριακό μέρος. «Είναι ένα παλιό νοσοκομείο,το παλαιότερο στην Περιφέρεια μας. Υπάρχει προοπτική να χτιστεί νέο νοσοκομείο από ένα πρόγραμμα που θα προκηρύξει το Υπουργείο μέσω ενός δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Έχω την διαβεβαίωση ότι το Νοσοκομείο της Κομοτηνής είναι πρώτη προτεραιότητα, ότι θα δοθούν 50-60 εκ. ευρώ για την ανέγερση ενός νέου Νοσοκομείου» δήλωσε ο κος Φιλιππίδης σημειώνοντας πως είναι σημαντικό ότι οι οφειλές του Νοσοκομείου προς ιδιώτες έχουν μειωθεί από τα πέντε εκ. ευρώ (αρχές Αυγούστου) στις 500.000 ευρώ ( καθώς έχουν εξοφληθεί και τα τιμολόγια του Οκτωβρίου).

Νέο Νοσοκομείο για την Κομοτηνή
Στην προτροπή η Κυβέρνηση να διαθέσει το αναγκαίο ποσό για να «έχει η Κομοτηνή το Νοσοκομείο που της πρέπει» προέβη ο κος Θεοδωράκης μιλώντας για «Ένα νέο χώρο, ένα νέο κτίριο που θα μπορεί να εκπροσωπήσει τις σύγχρονες ανάγκες υγείας» υποσχόμενος ότι το αίτημα αυτό από την πλευρά τους θα γίνει πιο πιεστικό. Χαρακτήρισε μάλιστα θετικό το γεγονός της επιλογής ενός νέου σε ηλικία Διοικητή. «Στα ζητήματα της Υγείας δεν χωρούν παραγοντισμοί πρέπει να φύγουμε από την εποχή που τα Νοσοκομεία τα διοικούσαν οι πολιτευτές των Κομμάτων» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Φώτο: Σταύρος Θεοδωράκης – Γιώργος Φιλιππίδης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα