Ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων στον δήμο Λαγκαδά

12:03 14/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ειδικοί κάδοι θα τοποθετηθούν σε φυλασσόμενους χώρους εντός δημοτικών κτιρίων για τη συλλογή μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων, έπειτα από σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Λαγκαδά και της εταιρείας με την επωνυμία «EAST WEST GREECE – Συλλογή και ανακύκλωση μεταχειρισμένων ενδυμάτων και χρησιμοποιημένων λιπών».

Τα είδη που θα συγκεντρώνονται, μετά τη διαλογή και την κατηγοριοποίηση τους, θα διανέμονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Λαγκαδά στις ευπαθείς ομάδες συνδημοτών

μας.

Σημαντική αύξηση της ανακύκλωσης στον Δήμο Λαγκαδά

Πενήντα νέους κάδους ανακύκλωσης από τους συνολικά εκατό που θα διατεθούν στον Δήμο Λαγκαδά, παρέλαβε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας. Οι νέοι μπλε κάδοι θα τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.

Παράλληλα, μέσα στον Δεκέμβριο θα παραληφθούν από την αρμόδια αντιδημαρχία και νέοι κάδοι κοινών απορριμμάτων για τη διανομή τους σε όλο τον Δήμο Λαγκαδά.

Η θεαματική αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης στον Δήμο Λαγκαδά τα τελευταία δύο χρόνια, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για τη συνέχιση των περιβαλλοντικών μας δράσεων. Το 2014 οι τόνοι των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων ήταν μόλις 650, το 2015 αυξήθηκαν σε 980 τόνους, ενώ η φετινή χρονιά (2016) κλείνει με 1.200 τόνους ανακύκλωσης.

Το επόμενο διάστημα, θα ακολουθήσει ειδική εκδήλωση ενημέρωσης των δημοτών για όλες τις περιβαλλοντικές δράσεις που υλοποιούνται από τον Δήμο Λαγκαδά και τον τρόπο που μπορούν να τις ενισχύσουν συμμετέχοντας ενεργά σε αυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα