Κομοτηνή: Μετά τα μαύρα σύννεφα εμφανίζεται το ουράνιο τόξο

08:28 26/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Είναι βασικό να ευαισθητοποιηθούμε όλοι. Να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, που δοκιμάζονται σκληρά από τις πυρκαγιές στην Αττική, που έχουν πραγματικά ανάγκη. Είτε να δώσουμε αίμα, είτε με την συλλογή των τροφίμων και των φαρμάκων. Είτε ακόμη- ακόμη με λίγη συμπόνια.» δηλώνει η Μαργαρίτα Μαργαριτοπούλου, μαθήτρια στην 3η Λυκείου τη νέα σχολική χρονιά, μαθητευόμενη στα εργαστήρια του Συλλόγου «Αθηνίων», αλλά και στην ερασιτεχνική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

Παράλληλα, σημειώνει πως: «Είναι σημαντικό να κρατήσουμε το χαλινάρι πιο γερά και να βγουν αυτοί οι άνθρωποι πιο εύκολα από αυτό το δύσκολο μονοπάτι.»

Εκφράζοντας τους νέους της ηλικίας της δηλώνει πως ήταν και είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις συνανθρώπους σου να βιώνουν αυτή την κατάσταση. «Άνετα θα μπορούσες να βάλεις τον εαυτό σου σ’ αυτή τη θέση. Είναι εύκολο να νιώσεις αυτό που ένιωσαν. Αυτό σε κάνει αυτόματα πιο ευαισθητοποιημένο. Να συμπαρασταθείς, να σταθείς και να βοηθήσεις. Ακόμη και μια σκέψη ώρες- ώρες είναι αρκετή σε τόσο δύσκολες στιγμές.»

Βρίσκει «καταφύγιο» στην Τέχνη και δημιουργεί εκπλήσσοντας τους δασκάλους της. «Η Τέχνη είναι η άθληση της ψυχής» δηλώνει κι εξηγεί ότι είναι ένας τρόπος να εκφράσουμε τα αισθήματα μας. «Να βιώσουμε πιο ομαλά τόσο δύσκολες καταστάσεις. Ακούγοντας ένα τραγούδι μερικές φορές αρκεί για να νιώσεις λίγο καλύτερα. Να βγεις από αυτή την σκληρή πραγματικότητα, να νιώσεις πιο ήρεμα.»

Βρίσκει κι εκείνη συγκινητική την κινητοποίηση του κόσμου. «Ευτυχώς ακόμη παραμένουμε άνθρωποι.» δηλώνει και προσθέτει «Προσπαθούμε κινητοποιούμαστε, βοηθάμε. Είναι κάτι αξιοθαύμαστο ότι στα δύσκολα όλοι γινόμαστε μια γροθιά και προσπαθούμε να βοηθήσουμε χωρίς να γνωρίζουμε πολλές φορές.» Έχοντας την ορμή και την αισιοδοξία της νιότης της δεν παραλείπει να στείλει το δικό της ελπιδοφόρο μήνυμα «Πάντα να θυμόμαστε ότι μετά τα μαύρα σύννεφα, μετά τις μπόρες, εμφανίζεται το ουράνιο τόξο.»
Φώτο: Μαργαρίτα Μαργαριτοπούλου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κομοτηνή, Μετά,komotini, meta