Υπό έλεγχο φωτιά σε πολυκατοικία στο Λονδίνο

08:06 26/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια τεράστια πυρκαγιά, ορατή από χιλιόμετρα μακριά, ξέσπασε σήμερα σε πενταόροφη πολυκατοικία στη συνοικία Γουέστ Χάμπστεντ, στο βορειοδυτικό Λονδίνο, αναγκάζοντας περίπου 50 ενοίκους να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματά τους και το πυροσβεστικό σώμα να αναπτύξει μεγάλη δύναμη για την κατάσβεσή της. Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Περίπου 100 πυροσβέστες με 15 οχήματα κατέβαλαν προσπάθειες για να σβήσουν τις φλόγες στο κτίριο, στην Οδό Ίνγκλγουντ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το πυροσβεστικό σώμα του Λονδίνου.

West Hampstead fire:

100 firefighters tackle blaze at flats

BBC News (UK) (@BBCNews) July 26, 2018

Οι πυροσβέστες βοήθησαν δύο ανθρώπους να βγουν από τον πρώτο όροφο.

«Η πυρκαγιά πιστεύεται ότι άρχισε σε διαμέρισμα στον τέταρτο όροφο. Έχει εξαπλωθεί στην οροφή του κτιρίου και στα αρχικά της στάδια, ήταν ορατή από απόσταση χιλιομέτρων σε όλη την περιοχή», δήλωσε ο Κλέντον Μάρεϊ, αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος.

#WestHampstead flat fire latest: The fire is believed to have started in a flat on the fourth floor. Firefighters assisted 2 people from the first floor & around 50 people have evacuated the block. Fire crews continue to tackle the blaze pic.twitter.com/FyisHtCSjZ

London Fire Brigade (@LondonFire) July 26, 2018

Η πυροσβεστική κλήθηκε στις 01:04, όπως διευκρίνισε η ίδια. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν είναι γνωστά ακόμη.

Δεν έχει υπάρξει καμιά πληροφορία για θύματα.

Περίοικοι έσπευσαν να αναρτήσουν φωτογραφίες και βίντεο του γεγονότος σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Το περασμένο καλοκαίρι, μια καταστροφική πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ, στο δυτικό Λονδίνο, στοίχισε τη ζωή σε 72 ανθρώπους που παγιδεύτηκαν στα διαμερίσματά τους, καθώς τα εύφλεκτα υλικά που είχαν χρησιμοποιηθεί για την επικάλυψη του κτιρίου συνέβαλαν οι φλόγες να εξαπλωθούν με μεγάλη ταχύτητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Sputnik

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα