Κομοτηνή: Η Ξάνθη γράφει ιστορία στο βιβλίο Γκίνες

21:59 26/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ήταν σίγουρα μια «γευστική» έκθεση, η 5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση της Ξάνθης,που ρίχνει τώρα την αυλαία. Ο καβουρμάς, μήκους 15,1 μέτρων και βάρους 298,3 κιλών, που παρασκευάστηκε στο πλαίσιο της διεκδίκησε με αξιώσεις μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Τέσσερις επιχειρηματίες σήκωσαν τα μανίκια και τον παρασκεύασαν, εκατοντάδες τον γεύτηκαν καθώς κομμάτι κομμάτι μοιράστηκε σήμερα το πρωί στο κοινό. Και δεν ήταν μόνο αυτή η γευστική έκπληξη της 5ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης, που διοργάνωσε με επιτυχία το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης.

Ο καβουρμάς, μήκους

15,1 μέτρων και βάρους 298,3 κιλών, ήταν η αρχή, ακολούθησε ο παραδοσιακός μπακαλιάρος ανήμερα της 25ης Μαρτίου και 34 συνταγές από έντεκα εστιατόρια της Ξάνθης μια μέρα πριν. «Πρόκειται για εξαιρετικά προϊόντα όχι μόνο της Ξάνθης αλλά ολόκληρης της Θράκης», δηλώνει ικανοποιημένος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στυλιανός Μωραΐτης, επισημαίνοντας ότι ο καβουρμάς είναι ένα προϊόν που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές σε όλο τον κόσμο. «Στόχος μας είναι η προώθηση αυτού του μοναδικού προϊόντος και η ανάδειξη των πολλαπλών τρόπων χρήσης του στη μαγειρική» τονίζει ο κος Μωραϊτης που σε δύσκολη εποχή για τους επαγγελματίες, εκείνος και οι συνάδελφοί του έστειλαν ένα ξεχωριστό μήνυμα, η επιχειρηματικότητα και η παραγωγή είναι εδώ, ζωντανές, δημιουργικές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δρόμο για τα Γκίνες είχαν ανοίξει πέρσι οι ζαχαροπλάστες της Ξάνθης. Στην 4η Έκθεση του Επιμελητηρίου Ξάνθης είχε παρασκευαστεί καριόκα-γίγας, βάρους 383 κιλών, η οποία κατόρθωσε και έλαβε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες αποτελώντας δικαίως μια πολύ γλυκιά ανάμνηση.
Φώτο: Ο γίγας καβουρμάς Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα