Κομοτηνή: Η μουσική και οι άνθρωποι της νικούν το σκοτάδι

19:56 23/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Παγκόσμια θλίψη για το αιματοκύλισμα στο Λονδίνο, την ευθύνη για το οποίο ανέλαβε σήμερα με ανακοίνωσή του το «Ισλαμικό κράτος». Τέσσερις άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους, ο ένας ήταν ο δράστης, και 40 τραυματίστηκαν, οι 29 από τους οποίους χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Δύο 24ωρα νωρίτερα στο ίδιο σημείο ήταν και ένα μουσικό σχήμα από τη Θράκη, το «Θρακόμελο».

«Με αμηχανία παρακολουθούμε τα όσα συνέβησαν στο Λονδίνο…Δύο 24ωρα πριν από την επίθεση το «Θρακόμελο» βρισκόταν στο ίδιο σημείο που πραγματοποιήθηκε το τρομοκρατικό

χτύπημα, παίζοντας τον αποχαιρετιστήριο χορό της Θράκης» δηλώνουν τα μέλη του συγκροτήματος στον προσωπικό τους λογαριασμό στο FB και ευχαριστούν όλους τους νέους φίλους που τους φιλοξένησαν στο Λονδίνο και πέρασαν μαζί τους δύο υπέροχες βραδιές.

Ωστόσο, το τρομοκρατικό χτύπημα περνά συνέχεια από το μυαλό των: Στέλιου Ματακάκη, Ηλία Μίσκα, Θάνο Καρακατσιάνη και Αλέξανδρο Παπουτσή, με όλα εκείνα τα «Αν» που γράφουν διαφορετικά την ιστορία. Ταυτόχρονα, όμως, στέλνουν και το δικό τους μήνυμα. «Η μουσική και η χαρά» λένε «πάντα θα φωτίζουν σαν δυνατός ήλιος και θα διώχνουν όλες τις σκιές της εποχής μας. Άλλωστε, οι άνθρωποι που δημιούργησαν τις μουσικές που σήμερα μοιραζόμαστε όλοι μαζί ζούσαν σε ακόμα πιο δύσκολες και σκοτεινές ιστορικές περιόδους. Για το λόγο αυτό η μουσική αυτή κρύβει τόση δύναμη μέσα της, γιατί πάντα στο τέλος και η μουσική και οι άνθρωποι της βγαίναν νικητές». Όπως δηλώνουν οι ταλαντούχοι καλλιτέχνες «Κάθε φορά αυτός είναι ο δικός μας φάρος που μας βοηθά να ξεπερνούμε κάθε εμπόδιο, και να μην χάνουμε ποτέ τον προσανατολισμό μας…»

Keywords
Τυχαία Θέματα