«Δράστης ο Βρετανός Χάλιντ Μασούντ» – Βαρύ ποινικό μητρώο

18:12 23/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Λίγες ώρες αφότου το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο, η βρετανική αστυνομία αποκάλυψε ότι ο δράστης που έπεσε νεκρός από σφαίρες, έχοντας σκοτώσει τρεις ανθρώπους, ονομάζεται Khalid Μασούντ, είναι 52 ετών και γεννήθηκε στο Κεντ, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, ενώ διέμενε στην κεντρική Αγγλία. Ήταν γνωστός και με αρκετά ψευδώνυμα, ανακοίνωσε η Scotland Yard,

σύμφωνα με την οποία ο Μασούντ είχε συλληφθεί αρκετές φορές από το 1983 ως το 2003, κυρίως για κατοχή όπλων, αλλά δεν είχε καταδικαστεί.
«Ο Μασούντ δεν βρισκόταν στο στόχαστρο καμίας έρευνας στην παρούσα φάση και δεν υπήρχαν πληροφορίες από πριν σχετικά με την πρόθεσή του να διαπράξει τρομοκρατική επίθεση» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση.

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι ένας Αμερικανός πολίτης βρίσκεται μεταξύ των τριών νεκρών που άφησε ο δράστης κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο.

«Ένας σπουδαίος Αμερικανός, ο Κερτ Κότσραν σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση του Λονδίνου» έγραψε ο Τραμπ σε ένα tweet.
Νωρίτερα, έγινε γνωστό από συγγενή του ζευγαριού και τον εκπρόσωπο τύπου της εκκλησίας των Μορμόνων που ανήκει το ζευγάρι, ότι ο Κερτ Κότσραν και η σύζυγός του Μελίσα ταξίδεψαν στην Ευρώπη για να εορτάσουν την 25η επέτειο του γάμου τους κι επρόκειτο να επιστρέψουν σήμερα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον κουνιάδο του Κλίντον Πέιν.
Η σύζυγος του Κότσραν υπέστη κάταγμα στο πόδι και στα πλευρά ενώ τραυματίστηκε και στο κεφάλι.

Ν. Κοτζιάς: Καλά στην υγεία τους οι δύο Έλληνες

Οι δύο Έλληνες τους οποίους ανέφερε η Τερέζα Μέι ως τραυματίες, δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο. Πρόκειται για ζευγάρι το οποίο προσήλθε μόνο του στο νοσοκομείο και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, έφυγαν χωρίς να χρειαστεί να νοσηλευτούν.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ:Associated Press

Σχετική είδηση:Λονδίνο: Ανάληψη ευθύνης από το ΙΚ για την επίθεση (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα