Κομοτηνή:Θεοφάνης Κουρεμπές προς Αγρότες: «Εμπιστευθείτε τα αντιχαλαζιακά δίχτυα»

11:47 28/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Κομοτηνή βρέθηκε το πρωΐ ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Θεοφάνης Κουρεμπές .
Ο κ. Κουρεμπες επισκέφθηκε αρχικά τον Δήμο Φιλλύρας και μίλησε με τους παραγωγούς.
Στη συνέχεια προήδρευσε σε σύσκεψη για τα αντιχαλαζιακά δίχτυα στην περιφέρεια κατόπιν πρόσκλησης του Περιφεριάρχη ΑΜ-Θ , Χρήστου Μέτιου , στην οποία πήραν μέρος και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ,

Ο Δημήτρης Χαρίτου μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις δηλώσεις του ο κ. Κουρεμπές στάθηκε στην αλλαγή του κανονισμού του οργανισμού του ΕΛΓΑ, που θα διευκολύνει κατά πολύ τους Αγρότες, κάτι που αναμένεται να γίνει έως το Σεπτέμβριο. «Ο παλιός κανονισμός είναι ο λόγος που καθυστέρησαν πολλές αποζημιώσεις σε παραγωγούς και χωρίς να έχουμε ευθύνη, φανήκαμε ασυνεπείς απέναντι τους», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ.
Σε ότι αφορά για τη μικρή χρήση των αντιχαλαζιακών διχτυών , είπε πως πριν επιδοτούνταν μόνο το 60% και οι Αγρότες έπρεπε να προκαταβάλουν όλο το ποσό, προσκομίζοντας τιμολόγια για να πάρουν την επιδότηση , ενώ τώρα επιδοτείται το 80%, χωρίς να είναι δύσκολες οι διαδικασίες.
Ένας άλλος παράγοντας για τη μικρή σχετικά χρήση τους, είναι και η έλλειψη ενημέρωσης, κάτι που πρέπει να αλλάξει, καθώς ο στόχος του οργανισμού είναι η πρόληψη και όχι οι αποζημιώσεις για καταστροφές.
Ο κ. Κουρεμπές μετά την Κομοτηνή θα επισκεφθεί την Ξάνθη.
Συντάκτης: Παναγιώτης Ζιώγας.

Keywords
Τυχαία Θέματα