Έβρος: Το Κιλιμάντζαρο ο επόμενος στόχος της Κικής Τσακαλδήμη

10:01 28/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ


Την κορυφή του όρους Κιλιμάντζαρο στην Αφρική, θέτει ως επόμενο στόχο της, η Κική Τσακαλδήμη, η ορειβάτρια από την Αλεξανδρούπολη, που περνά στην ορειβατική ιστορία της χώρας, ως η πρώτη Ελληνίδα η οποία επιχείρησε να ανεβεί στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ.

Η Κική Τσακαλδήμη κατάφερε να προσεγγίσει το Έβερεστ και να βρεθεί μόλις 600 μέτρα, μακριά του, όμως η απότομη αλλαγή του καιρού,

που διάψευσε όλες τις μέχρι τότε καιρικές προβλέπεις, κατέστησε αδύνατη την άνοδο στην κορυφή αλλά και την παραμονή της αποστολής στη λεγόμενη «ζώνη του θανάτου». Οι ριπές των ανέμων άγγιζαν τα 110 χλμ /ώρα και η θερμοκρασία τους -60 βαθμούς, όταν η αποστολή επέστρεψε στη βάση της και από εκεί στην Ελλάδα στις αρχές του μήνα. «Ήταν μία μοναδική εμπειρία, πολύ δυνατή και πολύ δύσκολη. Όταν πηγαίνεις σε μία τέτοια αποστολή, όπως το Έβερεστ είναι κάτι εξωπραγματικό και μοναδικό» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας η κ. Τσακαλδήμη, συμπληρώνοντας ότι «ο καθένας μας έχει δικό του Έβερεστ, τους δικούς του στόχους και πρέπει να τους κατακτά».

ΕΡΤ Ορεσιτάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα